Deel dit artikel
-

Internetpakketten in België fors duurder dan in buurlanden

Consumenten in België betalen fors meer voor internet, tV en bellen dan haar buurlanden. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Internethunter.be. De website vergeleek de instaptarieven van de alles-in-1 pakketten van de grootste aanbieders in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

De instapprijs van een internet, tv en vaste telefonie pakket ligt gemiddeld op 60,28 euro per maand. Consumenten in buurlanden Frankrijk (€34,99), Duitsland (€43,40) en Nederland (€46,83) kunnen dit een stuk voordeliger afsluiten. Belangrijke oorzaken van het prijsverschil zijn dat er in België relatief weinig concurrentie is en de volumes een stuk lager zijn dan in omringende landen.

Telenet is de duurste aanbieder in België. Het Wigo pakket met internet, digitale tv en vast bellen kost 71,84 euro per maand. Ook Proximus is met €69,00 een dure optie. Scarlet biedt met het Trio Pakket een betaalbaar alternatief voor €40,00 per maand.

Een pakket met internet, tv en bellen is het voordeligste in Frankrijk. De pakketten van de grootste drie aanbieders bij de zuiderburen (Orange, Free en SFR) zijn gemiddeld beschikbaar vanaf €34,99. In Portugal (€27,67), Italië (€29,27) en Oostenrijk (€33,50) is men overigens nog voordeliger uit.

België loopt voorop als het gaat om de verkoop van zogenaamde multiplay-pakketten. Dit zijn speciale

De gemiddelde internetsnelheid van 35,69 Mb/s is relatief hoog in België. Van de onderzochte landen moet België alleen Nederland (40,21 Mb/s) , Zwitserland (38,85 Mb/s) en Spanje (36,06 Mb/s) voor zich dulden. Opvallend is verder dat internet abonnementen in landen als Italië (17,30 Mb/s), Oostenrijk (19,33 Mb/s) en Portugal (22,75 Mb/s) relatief voordelig zijn, maar dat de internetsnelheden hier ook een stuk lager zijn.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

2 Reacties

Jef Martens

Het artikel … Geen complete dekking van het verhaal? Wel interessant maar … omdat de schrijver enkele … mist

ja

Ik heb een tijd in België gewerkt en het is een heerlijk land, alles wat irritant is in Nederland heb je niet in België, geen overheid die alles afpakt, amper stress op het werk want alles is in goede banen geleid, geen achterlijk dure huurwoningen die opgekocht worden door buitenlandse investeerders en dan onderverhuurd worden door nog eens 2 aparte bedrijven, goedkopere benzine (diesel is wel duurder, maar niet veel), goedkopere auto’s, een gezondheids verzekering die € 80,- PER JAAR kost!!! Ik houd echt van België, maar ook van Nederland dus ik ben toch maar weer terug gegaan.

En dat bellen en internet valt allemaal wel mee hoor, ik heb het allemaal eens uitgezocht en het is allemaal niet veel duurder als in NL, alleen heb je bij de goedkopere abo’s nog wel eens een “data limiet”, dat is het enige wat NL dan weer wel heeft tov België, onbeperkt data voor een lagere prijs, echter zal het wel niet lang duren voordat je zoiets ook in België hebt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond