Deel dit artikel
-

Internetproviders: downloadverbod is motie van wantrouwen

ISPConnect, de branchevereniging van internetproviders, vindt het downloadverbod uit de plannen van staatssecretaris Teeven overbodig. In de notice-and-takedown gedragscode is immers al geregeld hoe om te gaan met onrechtmatige inhoud die op de servers van internetproviders staat. (meer…)

Deel dit bericht

1 Reactie

Job

Veenman spreekt namens een klein aantal kleinere Nederlandse hosting providers (en mist onder andere de marktleider) en het klopt dat die hosting providers al moeten meewerken aan het afsluiten en verstrekken van NAW gegevens van onrechtmatige sites die zij hosten. Dat komt echter niet door ‘zelfregulering’ maar vooral door jurisprudentie die door Brein is gegenereerd (oa Brein vs Leaseweb, Brein vs Euroaccess).

Waar het om gaat is dat die jurisprudentie nu wordt omgezet in wetgeving en dat volgens het geplande wetsvoorstel ook access providers (zoals KPN en UPC) kunnen worden gedwongen de toegang tot illegale sites voor hun klanten te blokkeren. Dat laatste essentiele punt mist Veenman en die access providers worden ook niet door Veenman vertegenwoordigd. De kop “internetproviders: downloadverbod is motie van wantrouwen” kan dan ook beter worden veranderd in “Kleine hosting providers: downloadverbod is motie van wantrouwen.”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond