Deel dit artikel
-

Internetshop EasyEverything op Amsterdamse Munt

Het eerste Nederlandse 'Internetcafé' van EasyEverything wordt in maart 2000 geopend in het nieuwbouwcomplex tussen de Munt en de reguliersbreestraat in Amsterdam. EasyJet-oprichter Stelios Haji-Ioannou maakte ook bekend een EasyRentaCar in Amsterdam te starten.

De Internetshop telt 1000 vierkante meter, krijgt 650 terminals en blijft 24 uur per dag open. De huur voor deze A1 lokatie bedraagt om en nabij 1,2 miljoen gulden per jaar. Utrecht, Den Haag en Rotterdam volgen later in 2000.

EasyEverything is het zusterbedrijf van de goedkope vliegmaatschappij EasyJet. Inmiddels heeft EasyJet meer dan een miljoen plaatsen via het web verkocht. Eigenaar Haji-Ioannou wil het 'Easy'-concept in Nederland in de zomer van 2000 ook uitbreiden met een autoverhuurbedrijf op een lokatie in de buurt van Schiphol. Deze onderneming zal volledig web-gebaseerd zijn.

De prijs van een uurtje internetten in EasyEverything zal fluctueren, afhankelijk van de drukte op het tijdstip van de dag. Ondanks de opkomst van gratis Internetproviders denkt Haji-Ioannou wel op prijs te kunnen concurreren, omdat zijn klanten niet de kosten hebben van een Internet-pc en een telefoonverbinding.

Verder noemde hij Amsterdam een goede plek vanwege het aantal toeristen, die toch vaak willen e-mailen of de krant van thuis op het web willen lezen.

Ivar Gribnau van EasyEverything schat dat 5% van de inkomsten uit advertenties worden gegenereerd, op basis van de ervaringen in Londen met dit concept. De belangijkste inkomstenstroom is het uurtarief. Er zijn afgezien van een koffieautomaat geen nevenactiviteiten in de zaak gepland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond