Deel dit artikel
-

Interpolis en Lightyear ontwikkelen eerste autoverzekering gebaseerd op blockchain

Verzekeraar Interpolis en Lightyear, de fabrikant van de eerste elektrische wagen op zonne-energie, ontwikkelen de eerste autoverzekering in Nederland gebaseerd op blockchain-technologie. Uniek aan is dat de verzekeringspremie is bepaald op basis van alleen het object, de Lightyear auto, en niet op basis van de verzekeringsnemer.

Kopers kunnen door deze technologie hun auto rechtstreeks bij de fabrikant verzekeren. De Lightyear maakt gebruik van nieuwe technologie, waaronder het rijden op zonne- energie. Dat brengt nieuwe, onbekende risico’s en potentiële schades met zich mee. Hoe verzeker je een auto die volledig is bedekt met zonnepanelen en waarbij de motoren zich in de wielen bevinden?

Een verzekeraar kijkt normaal naar zowel karakteristieken van de verzekeringsnemer als de karakteristieken van het object dat verzekerd wordt. Denk bij het verzekeringsnemer bijvoorbeeld aan leeftijd, als waar deze woont en bij object aan het type auto en waarde van de auto.

Interpolis voert al jaren een strijd tegen afleiding in de auto door de mobiele telefoon. De drijfveer voor Vergouw en Interpolis is het realiseren van het door de Europese Unie en de Nederlandse overheid gestelde doel van nul verkeersslachtoffers in 2050. Daarbij zet Interpolis stevig in op het wegnemen van afleiding achter het stuur, onder andere door gedragsverandering te stimuleren, slimme oplossingen aan te dragen en het voeren van campagnes.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond