Deel dit artikel
-

Intertoys nu failliet, verkoop voorlopig niet gestaakt

Speelgoedketen Intertoys is donderdag officieel failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De winkels blijven voorlopig open op verzoek van de curatoren. De salarissen van de 3200 medewerkers worden uitbetaald.

Het concern vroeg een dezer dagen uitstel van betaling aan omdat het de concurrentie met online verkopers en discounters niet aankon. De verkoop in de speelgoedwinkels is in korte tijd gehalveerd.

Onder het faillissement vallen niet minder dan 286 Nederlandse winkels, een webwinkel, twee distributiecentra en het servicekantoor.

De winkels van de honderd Nederlandse franchisenemers vallen buiten het faillissement, maar of die nog geleverd krijgen is de vraag. Ook de Belgische Intertoys worden niet geraakt door de problemen.

Intertoys was onderdeel van Blokker, maar werd overgenomen door investeerder Alteri. Blokker Holding is echter nog niet helemaal van Intertoys af. Er zijn garanties afgegeven over de huur aan winkelverhuurders. Volgens ingewijden gaat het om een bedrag van zo’n zeven miljoen euro.

Blokker zelf staat inmiddels ook in de etalage. De familie Blokker wil de keten zelfs ‘substantieel bedrag’ meegeven.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Vraag me af of probleem online is. Kopen we niet gewoon veel minder speelgoed? Kids zitten met 6-7 aan de gameconsole en de Lego staat te verstoffen.

Bergervoet

Ik vind dit heel erg voor die kleine kinderen kunnen ze helemaal niet meer hun eigen kadootjes uit zoeken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond