Deel dit artikel
-

Intracto Group doet tweede Scandinavische overname

De bedrijvengroep Intracto, bouwer van websites en leverancier van digitale marketingdiensten, neemt voor een onbekend bedrag het Zweedse Awave over. Daarmee verstevigt het zijn positie in noord-Europa.

Het digitale bureau Awave telt 55 medewerkers, heeft locaties in Stockholm, Kopenhagen en Riga, en staat bekend om zijn expertise op het gebied van webdevelopment, UX, UI en digitale marketing. Het is een van de grotere bureaus in de regio en presenteert zich als platformonafhankelijk, met expertise op het gebied van onder meer Drupal, Umbraco, Episerver en WordPress.

Na de overname zal het team van Awave de basis vormen van een lokale campus. Bij Stendahls, het bureau uit Göteborg dat afgelopen voorjaar onderdeel werd van de bedrijvengroep, geldt hetzelfde. Göteborg en Stockholm liggen een kleine vijfhonderd kilometer uit elkaar.

Het is de ambitie van Intracto Group om een geïntegreerd fullservice bureau te bouwen op pan-Europees niveau. Er werkt 1.500 man. In Nederland heeft het zogeheten campussen in Den Bosch, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. Het hoofdkantoor staat in het Vlaamse Herentals.

Foto: Mattias Frenne (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond