Deel dit artikel
-

Introductie abonnementen op YouTube nabij

Het ziet ernaar uit dat Google eerder vroeg dan laat betaalde abonnementen op YouTubekanalen gaat invoeren. De recentste aanwijzingen dateren van kort voor het weekend.

YouTube gaat in de loop van dit jaar betaalde abonnementen invoeren voor bepaalde kanalen. Zoveel werd eind vorige maand al duidelijk bij bronnen van AdAge. Een abonnement kost tussen de één en vijf dollar per maand, is nu de verwachting.

De invoering van dat nieuwe verdienmodel kan al vrij spoedig zijn, zo blijkt nu. Kort voor het weekend publiceerde YouTube een update. van zijn Androidsoftware met daarin enkele expliciete aanwijzingen.

Webuitgave Androidpolice.com vond in de code van de YouTube-applicatie deze tekst: ‘You can only subscribe to this paid channel on your computer’. Dat duidt erop dat Google zijn publiek voorbereidt op het feit dat ze ook mobiel de portemonnee moeten trekken om specifieke kanalen te mogen zien. Het gaat daarbij vermoedelijk om producties van een lijst met ongeveer honderd partners met wie YouTube unieke content produceert en die producties ook helpt financieren.

De betaalkanalen gaan vermoedelijk eerst in Amerika live en op een later moment in Europa.

Google zou ook in onderhandeling zijn met platenmaatschappijen over de creatie van een Spotifykloon als aanvulling op Google Music. Consumenten krijgen zo de keuze om behalve liedjes te kopen ook te kunnen huren.

Foto: Alex Brown (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond