Deel dit artikel
-

Introductie nieuwe bonuskaart Albert Heijn loopt spaak

De introductie van de nieuwe Albert Heijn bonuskaart is maandag grotendeels in de soep gelopen. Klanten melden massaal, onder meer via Emerce en Twitter, dat de online activatie niet lukt. Sommigen komen niet eens op de site. Volgens Albert Heijn lukt het activeren niet wegens ‘overweldigende belangstelling’.

Vandaag konden klanten bij Albert Heijn de nieuwe Bonuskaart ophalen in de winkel. Wie de kaart activeert, stelt zijn aankoopgegevens beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor persoonlijke aanbiedingen van de supermarkt. Momenteel zijn er zeven miljoen Bonuskaarthouders in Nederland; 5,5 bonuskaarten staan niet op naam.

De site is echter overbelast en activeren gaat niet. ‘Prutsers, inloggen werkt niet 21 okt , helaas oude kaart bij kassa achtergelaten.’

In het buitenland bestaan al langer persoonlijke klantenkaarten bij de supermarkt, zoals bij de Engelse supermarkt Tesco. In Nederland is Albert Heijn de eerste supermarkt die dit doet.

Uit een enquête onder ruim zestienduizend deelnemers van Vara’s Kassa blijkt dat 33 procent zijn gegevens beschikbaar wil stellen. 58 procent van deze respondenten zegt dat zij gegevens niet correct zullen invullen.

Deel dit bericht

54 Reacties

Norma

Amateurs.

Marian

Behaalde resultaten uit het verleden, zouden leerzaam moeten zijn voor de toekomst. Echter niet bij AH.
Blij dat ik m’n oude kaart nog heb gehouden!

Paul Visscher

Nog veel gekker is dat hun systeem is veranderd. De oude bonuskaart was per gezin één nummer met meerdere kaarten dat maar één keer aan je airmiles saldo gekoppeld hoefde te worden. Nu is de kaart individueel en zou ik voor mijn man én kinderen een eigen kaart moeten nemen, kompleet over de top natuurlijk. Gelukkig gaf mijn lokale medewerker de gouden tip: maak gewoon een kopie van de eerste kaart en gebruik die voor de rest van de familie

Martijn

Als je Nederlanders een bonuskaart geeft en vervolgens prijsvragen doet adhv dat bonuskaartnummer dan wordt het anders. Geef klanten de mogelijkheid om hun (foute) adres aan te passen zodat ze de gewonnen kortingen krijgen thuisgestuurd en hoppa.. je CRM database wordt (zeker in NL) binnen een week of 4 heel betrouwebaar/correct 🙂

Anthea

Lees mijn blog “klantenservice als bonus”. Dit bericht geeft eigenlijk het antwoord op mijn vraag die ik stel in mijn blog.

A.W. ten Hoven

Het is slechts mogelijk om 1 bonuskaart te koppelen aan de air miles. Mijn vrouw en ik hebben 1 e-mail adres.Haar kaart kan wel gekoppeld worden aan de air miles. Mijn kaart echter niet. Derhalve extra werk voor de cassiére. Zij oet nu mijn bonuskaart en mijn air miles kaart scannen. Niet goed over nagedacht bij AH.

lw van hemert

ik heb geporobeerd mijn nieuwe bonuskaart te activeren maar het lukt.

lw van hemert

ik kan mijn bonuskaart ook niet activeren.

T van der Bijl

2 kaarten, maar hetzelfde email adres lukt niet, wat nu?

Cor

Om de kaart te activeren heb ik de benodigde gegevens ingevoerd. Daarna kan je hem echt activeren als je op de activatielink hebt geklikt die in de mail staat die naar je toe is gestuurd. Na (nu 2 uur) heb ik dat mailtje nog steeds niet ontvangen.

Kaat

Ik heb nergens last van. Al vier kaarten aangemeld (voor mij en familieleden). Geen problemen,niets wachten en we doen allemaal met 1 airmileskaart (dus 4 bonuskaarten gekoppeld aan 1 airmaileskaart).
En je hoeft geen bonuskaart te nemen. Het is geheel vrijblijvend.

John en Anke

Als iets goed is moet er altijd gezocht worden naar een slechtere oplossing. AH is daar echt in geslaagd.Lidl en Aldi zullen ook zonder kaart altijd meer verkopen omdat ze gewoon spullen verkopen that’s it en geen gedoe met pasjes etc. Daarom zie ik dat verschrikkelijk mens elke dag 20 x op TV met zijn k.t spotjes.

sroknic

Mij lukt het ook niet om de bonuskaart te activeren.
Ik ben echt erg gefrustreerd door geraakt en wil ik hem bijns terug geven. Als mensen mij niet helpen dan kan ik hem niet acitveren

Cilia

Kreeg netje de kaart per post opgestuurd afgelopen zaterdag. Gelijk geactiveerd en geen probleem. Dus voordeel als niet anonieme klant dat je de meute voor bent.

A.K. Koppe-Bloem

Gisteren en vandaag heel lang geprobeerd. Gisteren kwam ik helemaal niet op het juiste formulier

A.K. Koppe-Bloem

Nu ik het formulier kan invullen en al een paar keer een nieuw wachtwoord heb opgegeven, blijf ik tot antwoord krijgen, dat mijn emailadres al bekend staat en verder stopt het. Ik ga toch heus niet voor Albert Heijn een nieuw e-mailadres aanmaken. Er zijn hier gelukkig nog meer supermarkten.

Aajes

Lukt niet! toch jammer, wij zijn Albert Heijn, en blijven Albert Heijn. beste winkel van het land.

rita

Het lukt niet sta niet bekend met mijn email adres. Terwijl ik al van begin af bij ben. Snap er nix van.

M.Rosier

Heb als vaste klant alleen belangstelling voor de bonuskorting maar zonder de tegenprestatie van mijn persoonlijke gegevens te moeten geven.

Maartje

Mij lukt het ook niet, nou ja dan een ander keertje. Ik denk niet dat mijn koopgedrag verborgen hoeft te worden voor wie dan ook. En mensen die wel privacy willen vullen het dan toch niet in? Je kan vast wel de bonuskaart van iemand anders gebruiken.

Anthea ik heb jouw blog gelezen. Naar mijn idee weinig inhoud. Maar dat kan komen omdat waarover jij schrijft ik allang zelf heb nagedacht. Ik denk dat het heel interessant is voor een massa mensen die niet zelf nadenken of stil staan. Bovendien gebruik je het woord inspiratie op de site maar je hebt 1 blog van oktober en 1 van april. Voor mij is dat een indicatie dat je weinig inspiratie hebt. Ik hoop dat ik het mis heb.

William

Niets lukt op die AH site. Ik wacht al 2 dagen op een mailtje maar krijg niets binnen. Laat die hele passenzooi maar zitten. Mijn portemonnee kan niet meer dicht door al dat plastic. Ik zie er ook het voordeel niet van in eigenlijk.

Renée

Je kunt hem ook gebruiken zonder te activeren hoor. Alleen krijg je dan die “persoonlijke aanbiedingen” niet. Boeiend.

F.V. Snikkers

Met welke Digibeten hebben wij nu te maken, mij lukte het in een of twee keer wel gelukt om de AH-Bonus kaart te activeren,
goed de aanwijzingen op de site lezen helpt ook.

C.A. Josen

Geen enkel probleem om vandaag de nieuwe bonuskaart te activeren. Alles verliep probleemloos en binnen één minuut de activatiemail ontvangen. Misschien dat er eerder veel te veel mensen “haantje de voorste” wilden zijn wat meestal op serverproblemen zal uitkomen. Een IT afdeling maakt bijna altijd een inschatting hoe druk het op de server zal worden en past daar dan de capaciteit op aan. Maar met dit soort acties is daar in eerste instantie bijna geen voorspelling in te doen, wat dus waarschijnlijk heeft geleid tot de vele hierboven genoemde klachten. Dat kun je verwachten als je heel snel op een nieuw product gaat reageren.

Beets

Wat een gedoe weer met een nieuwe kaart. Ik wil helemaal geen aanbiedingen van andere winkels. Al die kaarten…gek word je er van. Gewoon aanbiedingen in de winkel.
En dan niet eerst verhogen, zoals bij de wijn.
Beleg wordt uit het assortiment gehaald, zoals Haagse leverworst. Ik ben steeds meer ontevreden over AH. Doe mijn leven lang al boodschappen maar ga nu regelmatig ook bij de concurrent.
Ik wil niet mijn gegevens uitbreiden!!

michel schotman

Onbegrijpelijk en bijzonder klant onvriendelijk !!!!!!!!!!!!
Te gek voor woorden.
Omdat AH precies wil weten per klant wat ze doen, hoe ze besteden kun je geen meerdere kaarten aanmelden op hetzelfde e mail adres.
AH vergeet heel duidelijk en dat is meer dan klant ontvriendelijk dat de klant het gezain is , het huishouden!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iki heb een mail gestuurd nass AH en hoop een klantvriendelijk antwoord te krijgen anders zijn zij ons gezin (>1200Euro per maand) simpelweg kwijt.
De klantenservice per telefoon gesproken en die zeggen dat het niet de schuld is van AH maar van de overheid. Nou ja!!!!!!!!!!!

ramic

gut

Bianca

Wat een stelletje zeikerd hier zeg!!
Je bent niet verplicht je bonuskaart te activeren en wat maakt het jou uit dat ze kunnen zien hoeveel je uitgeeft??

paul

Je kunt geen 2 kaarten activeren op 1 mailadres.

Jan de Wit

Heel jammer dat je niet meerdere kaarten aan 1 emailadres kunt koppelen. Slecht geregeld.

zwartepiet

Hoe lang kan ik gewoon die oude blijven gebruiken?

Wil

Jammer voor AH dat je geen 2 kaarten kan activeren , maar voor ons toch niet ! Geen geactiveerde kaart geeft gewoon de Bonuskorting Alleen krijgt AH geen goed beeld van je inkopen .

MR

Ik heb nog nooit een bonus kaart gehad en profiteer altijd van de korting. Vraag gewoon even aan de kassa of ze die van de AH zelf gebruiken. Airmiles, leuk: als je begonnen bent in 1990 er zijn nu zoveel meer mogelijkheden om sneller met korting iets te krijgen. De toegevoegde waarde van Airmiles is mi.i nihil…

THEO VEERMAN

HIJ WERK NIET HET IS EEN SCHANDE

Ron van Rheenen

Het is toch echt rond uit belachelijk dat je gedwongen bent om een email adres aan te maken als je meerdere bonuskaarten binnen een huishouden wilt is toch wel heel normaal als je gescheiden van elkaar boodschappen doet! AH heeft niets aan dat aangemaakte email adres want het zal het zelfde aankoopgedrag vertonen als de ander kaarten binnen een gezin!

Mario

Weet iemand of het ook mogelijk is met 1 account meerdere bonuskaarten te activeren. Als het mogelijk is melden hoe dit kan.

Mario

Hopelijk komt er een update voor je account zodat je wel meer kaarten kan activeren!!!

H. van den Heuvel

Graag antwoord op de vraag:
Hoe activeren we meerdere bonuskaarten op hetzelfde e-mailadres?
Hoe komenwe aan meerdere bonuskaarten voor gezinsleden?

j.klerkx

kunt u mij vertellen hoe ik mijnbonuskaart kan activeren voor airmails

h.hut

Wat een oplichters bende, beloven ze je 10 cent korting per liter brandstof moet je die zogenaamde korting zelf betalen met airmiles. Als ze dat korting durven te noemen zijn het grote oplichters, want die airmiles heb ik zelf gespaard en vertegenwoordigen gewoon 1 cent per mile

G.Hartog

AH is crimineel bezig: ze verschuilt zich achter de overheid, maar AH wilde zelf al naar een persoonlijke kaart. Dit is het moment….
Ik kreeg een nieuwe kaart, zeg tegen cassiere: ja maar ik wil een anonieme, Deze is anoniem zegt ze! Maar u heeft hem net gekoppeld met mijn oude en daar hing een airmiles aan!! Het arme meiske kleurde helemaal, ik zeg gaat niet om jou maar om AH. Ik koppel mijn ooit gevonden airmileskaart wel aan een nieuwe, wel zo prettig echt anoniem! En die miezerige achterhaalde waardeloze airmiles, laat maar zitten die onzin!. Voortaan ziet de ALDI mij nog veel vaker.
Beste AH, appie is nu ook onbruikbaar want ik wil NEVER registreren. AH schiet zichzelf in de voet, zogenaamd omdat de overheid ( ja dat college is niet bepaald bij de tijd helaas, maar wel van goede wil) dat afgedwongen heeft.
Waarvan akte.

G.Hartog

Maar anoniem, dat lukt niet meer als Currence adresgegevens gaat verstrtekken van de Rekeninghouders. Het levert hun gewoon veel geld op, Beste 2e kamer, doe iets! straks, (Currence heeft het alleen maar uitgesteld) worden alle rekeningen bekend bij wie daar voor betaalt. Einde privacy….
Als automatiseerder weet ik hoe eenvoudig je daarna alles van iedereen weet,
Nog even en dan weigert mijn zorgverzekering voortzetting omdat ze mijn rook/drink/eetgedrag geanalyseerd heeft, is echt kinderlijk eenvoudig!

bastiaenen

Ook mij lukt het niet na 12 x proberen.
en dan ben ik morgen nog jarig, waar blijft nu mijn kadootje

hoetjes

Korting bij de shell wat een onzin.
Je betaal gewoon je eigen korting met air miles

Gerarda Janssen

Heelaas kan ik mijn bonuskaart niet activeren, laat staan
de Air Mails eraan toe te voegen.

Hoogachtend;
G Janssen

n. de r

De oude ah bonuskaart was beter!!
De nieuwe is net iets te groot als je hem als pasje gebruikt.
Mijn nieuwe ah bonus kaart gaat al stuk ( plastic laat los)
Bij me oude kreeg ik 2 sleutel hanger kaarten en een pasje
Ik mis de oude bonus kaart 🙁

B.L.O. Edlink

A.H beweert dat al mijn email adressen( 5x) waarmee ik wil activeren niet geldig zijn, maar ik heb begrip omdat ze iedereen een presentje beloofd hebben en om de kosten te drukken laten ze de datum gewoon verlopen tot einde actie en aangezien ik al een niet te vreten taartje heb ontvangen bij aankoop € 15.00 is mij dat nu wel duidelijk toch? De nieuwe winkel in Goor ziet er keurig uit en de karren zijn behoorlijk diep, zodat je meteen van die oude knarren af bent die toch al haast niets kopen als alleen de actie artikelen, verder is alles van normale prijs veel duurder dan bij Jumbo, Lidl, Aldi en Emte en dus de kaart maar vergeten en gewoon overgaan en verder gaan met mijn email adressen die overal werken alleen niet bij Appie Heyn.

IR H.BEEKKERK VAN RUTH

Ik ben het helemaal eens….alleen nou hebben we die nieuwe zgn AH Bonus kaart. nr620596414968
En krijgen daar de airmiles op.
Ik heb een oude keycard:2620470911927.Voorts uw eigen kaarten:162926464, eb 162548532.
Wat moet ik nou doen? Kan de hele troep op een kaart!

j.n.a. hoebe

tot nu toe nog steeds geen welkomstdeals per post gekregen
bij de balie ah weet men hier op ook geen antwoord, hoe kan dit?

Broere-Kamsteeg

L.S.

Mijn man en ik hebben samen een mailadres.
Nu heb ik eerst zijn kaart geactiveerd en nu kan ik
mijn kaart niet activeren.
Komt als opmerking, dat het mailadres al wordt gebruikt.
Weet AH een oplossing die voor ons werkt.
Moet ik nu aan zijn handje altijd mijn boodschappen doen om de extra aanbiedingen te krijgen.

yvette Pailles

Ik ga vanaf nu naar een andere winkel, we zijn echt niet dom. Maar dat gedoe met die bonus kaart dat is niets. In een andere winkel krijg je ook kortingen zonder toestanden. Yvette

yvette Pailles

Voor de tweede keer, ik ga naar een andere winkel, daat krijg je ook kortingen. Niet leuk voor Alert Heijn

Leny Fit

als A H wat wil veranderen moeten ze dat wel goed doen.op 11 jan nog niet mogelijk om te activeren.

M.de Vries-Boer

Ik kan niet op de pagina komen om mijn nieuwe kaart te activeren.mijn oude kaart hebben ze gehouden in de winkel van a.h.in loppersum.weet dus ook niet hoeveel air miles ik op de oude kaart had staan.Wil graag een reactie van a.h. om dit op te lossen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond