Deel dit artikel
-

Intrum Justitia verkoopt Buckaroo

Vijf jaar na de overname verkoopt incassobureau Intrum Justitia de psp Buckaroo aan investeerder BlackFin Capital Partners.

Hoeveel geld met de overname gemoeid is, houden de partijen voor zich. Het Financieele Dagblad meldt het nieuws. Buckaroo denkt dat de overname in het derde kwartaal wordt afgerond.

“Wij zijn zeer tevreden met BlackFin als onze nieuwe aandeelhouder. Met hun kennis en ervaring op het gebied van het versnellen van groei zullen we een ambitieuze groeistrategie uitrollen en de dienstverlening aan onze klanten uitbreiden”, zegt algemeen directeur Andre Valkenburg van  Buckaroo.

Eric May, oprichter en partner van BlackFin, over zijn eerste participatie in Nederland: “Deze investering onderstreept onze interesse in de attractieve paymentmarkt in Nederland. We kijken uit naar de samenwerking met het managementteam van Buckaroo en zullen hen ondersteunen bij het realiseren van hun veelbelovende groeipad.”

Buckaroo is een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in het afhandelen van online betalingen. Dat omvat het innen van betalingen bij webwinkels, maar het faciliteert ook het innen van abonnementsgelden bij digitale diensten. Vorig jaar boekte het een omzet van twaalf miljoen euro en een winst van ruim een miljoen euro.

De nieuwe eigenaar is een Franse private equity-partij die zich specialiseert in digitale financiële diensten.

Buckaroo bevindt zich in dezelfde markt als Adyen, inmiddels een grote mondiale speler. In datzelfde segment speelde gisteren ook Vantivs overnamebod van tien miljard dollar op Worldpay zich af. Gisteren werd ook de overname van Docata Payments door CM bekend.

Foto: amira_a (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond