Deel dit artikel
-

Investeerder Cyrte koopt Bol.com

Het investeringsbedrijf Cyrte, opgericht door John de Mol, neemt Nederlands grootste webwinkel, Bol.com, over.

Investeringsbedrijf Cyrte Investments krijgt de eigendom over Bol.com. Dat maakten beide partijen zojuist bekend. Hoeveel er met de acquisitie gemoeid is, houden de bedrijven voor zich.

Bol.com zette vorig jaar voor 224 miljoen euro om met de verkoop van 11 miljoen producten. Dat is 31 procent meer dan het jaar ervoor en het dubbele van het jaar daar voor.

De webwinkel verwerkte in 2008 80 miljoen bezoekers en had twee miljoen kopende klanten.

Over vijf jaar hoopt de webwinkel zijn omzet te verdubbelen tot een half miljard euro. In het jaar 2008 ging er 5 miljard euro om in de totale webwinkelmarkt in Nederland en vermoedelijk minstens even zo veel via tweedehandssites als Marktplaats.nl en Speurders.nl.

De net overgenomen webwinkel schat dat het in 2008 de verkoop van 1 miljoen boeken faciliteerde via zijn tweedehands-rubriek. Daar kunnen particulieren hun gelezen boeken verkopen aan Bol-bezoekers.

De investeerders nemen Bol.com over van de huidige eigenaren Holtzbrinck en Weltbild via Flevo Deelnemingen, een dochterbedrijf van Cyrte.

Weltbild had een belang van 50 procent in de Nederlandse webwinkel. De Duitse uitgever werd 60 jaar geleden opgericht door de katholieke kerk. Onder dwang van die geestelijke en financiële eigenaar heroriënteert Weltbild zich reeds sinds juli 2008 op zijn financiële structuur. 

Cyrte heeft belangen in onder meer De Telegraaf, Endemol en verscheidene buitenlandse media(productie)bedrijven.

Deel dit bericht

2 Reacties

Fan van John

Go Go Go John.

Frederik Veen

Fantastisch slimme investering.Dan moeten ze wel gelijk het tweedehands gedeelte cancelen, wat dat is organisatorisch een rotzooitje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond