Deel dit artikel
-

Investeerder henQ opent nieuw fonds: 100 miljoen euro

Venture capital fonds henQ uit Amsterdam heeft honderd miljoen euro gekregen om dat zelf te investeren in zakelijke softwarebedrijven in Nederland en elders in Europa.

Tachtig procent van het geld zal naar SaaS-bedrijven gaan en twintig procent naar bedrijven waar henQ al in zit, zoals onder meer Zivver, OrderChamp, Sendcloud en Mews.

“De snelheid waarmee dit bedrag is opgehaald onderstreept de mogelijkheden die er liggen voor softwarebedrijven die inzetten op de optimalisering van bedrijfskritische processen en de opkomst van tweede generatie cloudsoftwarepartijen die wel begrijpen hoe je gebruiksvriendelijke software maakt”, zegt Coen van Duiven, partner bij henQ.

Van Duiven ziet een verschil tussen de vorige en huidige generatie cloudbedrijven. De huidige nieuwkomer hebben het gebruiksgemak veel hoger in het vaandel staan. Enerzijds is de UX een marketingmiddel, anderszins is het een afspiegeling van de verbreding van de gebruikersgroepen. Die wordt minder technisch en meer algemener van aard. Dan moet de software ook makkelijker te gebruiken zijn.

De uitbraak van het coronavirus heeft er voor gezorgd dat techbedrijven makkelijker mensen van verder weg kunnen aantrekken. Het werken op afstand is een minder grote drempel geworden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond