Deel dit artikel
-

Investeerder koopt meerderheid Drogisterij.net

De Rotterdamse investeerder BB Capital Investments neemt een meerderheidsbelang in Drogisterij.net uit Stellendam.

Naar nu blijkt heeft Jaap Santifort het grootste deel van het eigendom van zijn bedrijf in september verkocht. Hij blijft aan als aandeelhouder en directeur.

Hoeveel procent van de aandelen nu in handen van BB Capital Investments zijn hebben de bedrijven niet bekendgemaakt. Evenmin is duidelijk hoeveel geld met de investering is gemoeid.

De investeerder schrijft op zijn site: ‘BB Capital richt zich op transactie vanaf 4 miljoen euro transactiewaarde tot een maximum van plus minus 50 miljoen euro, bij voorkeur actief in traditionele sectoren.’

Drogisterij.net verwacht zijn omzet in de komende jaren te verdubbelen. Het bedrijf profiteert van de veranderende mentaliteit van de consument. Deze doet steeds vaker zijn gewone boodschappen via het web. Naar verwachting doet de consument over tien jaar een derde van zijn uitgaven bij de detailhandel niet meer in de winkelstraat maar online.

De internetdrogist is een van de participanten in het nieuwe digitale warenhuis Luccy.nl. Luccy is een samenwerking tussen Omoda.nl, Xsarus.nl, Travelbags.nl, Voorwinden.nl, Drogisterij.net, Daka.nl en After-eden.nl.

Drogisterij.net is de eerste internetinvestering van BB Capital Investments.

Foto: Marco Raaphorst (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond