Deel dit artikel
-

Investeerder Peak opent kantoor in Berlijn

De Nederlandse venturecapitalist Peak opent zijn eerste buitenlandse kantoor: in Berlijn. Dat is onderdeel van de bredere focus van het vierde fonds, dat twee jaar geleden werd geopend.

Waar de eerste drie fondsen zich richtten op de Benelux trekt Peak met het vierde fonds, en de bijbehorende 66 miljoen euro, Europa in. De focus ligt daarbij op Duitsland.

Managing partner Johan van Mil licht toe: “Het is een grote markt waar veel innovatie vandaan komt. Ze zijn met een inhaalslag bezig. We spreken met veel bedrijven. Wat hen aanspreekt is dat wij als Nederlanders bijna per definitie kijken naar mogelijkheden van internationalisering. Dat spreekt founders aan. Met een lokaal kantoor zit je dichter op het vuur.”

De leiding van het nieuwe kantoor, dat zich richt op de hele Duitstalige markt, is in handen van Madeline Lawrence. Daarnaast wordt op dit moment ter plekke gezocht naar een tweede medewerker.

Het fonds beoogt komende jaren pakweg twintig investeringen te doen in snelgroeiende Europese marktplaats-, platform- en SaaS-bedrijven. Een typische investering is tussen de 250.000 en vier miljoen euro.

In mei 2020 deed Peak zijn eerste Duitse investering: 2,5 miljoen euro in GraphCMS.

Foto: mini malist (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond