Deel dit artikel
-

Investeerders steken kwart miljard in Adyen

De Nederlandse betaaldienst Adyen trekt in een nieuwe financieringsronde 250 miljoen dollar aan venture capital aan. Het doel is de mondiale groei te versnellen.

Adyen, uit Amsterdam, maakt de naar Nederlandse maatstaven enorme kapitaalinjectie zojuist bekend. De hoofdaannemer in deze ronde is General Atlantic, met substantiële investeringen van Temasek, Index Ventures, Felicis Ventures en bestaande investeerders.

Hoewel de paymentserviceprovider al een wereldspeler is, met klanten als Facebook, Vodafone, Airbnb en Spotify, wil het nog sneller groter worden. De online retailmarkt zal komende jaren nog tientallen procenten groeien, maar ook in de fysieke wereld levert Adyen betaaloplossingen voor winkelbedrijven.

De financieringsronde volgt kort na de recente bekendmaking dat Adyen het aantal betalingstransacties en zijn omzet met 100 procent heeft zien groeien ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijf zal deze investering aanwenden voor het verhogen van zijn groeitempo, het uitbreiden van zijn reeds sterke internationale aanwezigheid en het bevorderen van het wereldwijde gebruik van zijn platform, met een speciale focus op markten in Noord-Amerika en de regio Azië-Pacific.

In 2004 verkochten de oprichters van Adyen hun toenmalige betaalbedrijf Bibit aan Royal Bank of Scotland.

Deel dit bericht

5 Reacties

Mark Oddens

250 miljoen. Is er iets bekend over de omzet van Adyen?

Stefan Essen

Op basis van welke waardering is deze investering eigenlijk?

Koen

Terwijl jullie je druk afvragen over het hoe en waarom mbt deze kapitaal injectie, opent Adyen er rustig drie kantoren bij.

Mark

Dit is een onwijs mooi Nederlandse succes verhaal.

De omzet kwam in 2013 uit op € 70 mln, voor dit jaar rekent het management op een omzet van € 150 mln.
Het nettoresultaat komt uit op € 10mln.

Adyen wordt hiermee gewaardeerd op $ 1,5 mrd. Een Nederlands internetbedrijf dat in 7 jaar tijd een miljardenbedrijf is geworden. Dat is buitengewoon bijzonder en een hele knappe prestatie.

Stefan Essen

Chapeau, schitterend dit! Een prestatie en ontwikkeling om oprecht trots op te zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond