Deel dit artikel
-

Investering van 4,5 miljoen voor Roamler

Het management en Endeit Capital investeren 4,5 miljoen euro in Roamler, een veelgebruikt Nederlands crowdsourcesysteem.

Endeit maakt vanochtend bekend dat het een substantieel minderheidsbelang heeft verworven in Roamler.

Het is de tweede keer dat de investeerder een belang neemt in een bedrijf van Jeroen ten Haave. Negen jaar geleden was dat Unamic/HCN, dat in 2011 werd verkocht aan Xerox. Kort daarna begon hij, samen met Martijn Nijhuis en Wiggert de Haan, Roamler en trok kort daarna al een half miljoen groeigeld aan van een private investeerder.

De nieuw verworven miljoenen willen de ondernemers gebruiken om hun ‘klussenplatform’ sneller door te ontwikkelen. Daarnaast wordt geld geïnvesteerd in buitenlandse uitbreiding. Ten Haave tegen Emerce: “We zitten in veertien landen. In sommige landen zijn we geen aandeelhouder maar licentiegever. Om de business naar ons toe te trekken gaan we aandelen verwerven in bepaalde partners.”

Er wordt ook extra in sales geïnvesteerd in Duitsland en Engeland, grote markten met potentie.

Roamler is een geavanceerd systeem waarbij bedrijven klussen kunnen uitbesteden. Bij Roamler Retail laten bedrijven als Coca-Cola en Procter & Gamble door communityleden klussen in bijvoorbeeld supermarkten doen. In het begin was dat zo simpel als foto’s van schappen nemen, nu omvat dat ook het opzetten van promotioneel materiaal in winkels. “Via ons kunnen bedrijven veel beter en efficiënter plannen”, door lokale mensen via de app in te zetten.

Sinds kort bestaat ook Roamler Tech, een vergelijkbaar systeem maar dan gericht op het installeren van connected devices. Eneco zet de dienst bijvoorbeeld in om Toon-thermostaten te laten installeren. “Tech willen we ook in het buitenland gaan aanbieden.”

“Deze investeringsronde is de start van de tweede fase van ons leven, gericht op groeiversnelling.”

Foto: morgan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond