Deel dit artikel
-

Investering voor botenverhuurder Tubber

Investeringsfonds Move Fast Ventures van Haico Pols en Sander Prinsen heeft een minderheidsbelang verworven in botenverhuursite Tubber. Dat wil zijn internationale marktpositie verstevigen.

Enkele weken geleden verwierf Move Fast een minderheid van de aandelen in start-up Tubber uit Groningen. Dat is een soort Booking.com voor de verhuur van particuliere jachten en, zoals oprichter Anne de Vries aan Emerce uitlegt, ook steeds meer voor jachten van vlooteigenaren.

Op de Hiswa vertelde hij afgelopen vrijdag dat in de samenwerking met zijn nieuwe investeerders vooral op zoek is naar marketingexpertise. Pols en Prinsen zijn niet helemaal onbekend met die materie vanuit hun achtergrond als oprichters van Storm Digital. Vanuit het investeringsbedrijf zijn ze ook betrokken bij Clevver, Koffiemarkt.nl en tot de exit bij How & Knower.

Financiële details rondom de investering geeft De Vries niet.

Met het bedrijf gaat het goed, zegt hij. De omzet is vorig jaar met 47 procent gestegen. “We worden steeds meer een technologie- en databedrijf.”

Het online aanbod van 12.000 jachten, waarvan de meeste rondom de Middellandse Zee, groeit binnenkort met nog eens tweeduizend vaartuigen. het bedrijf tekende distributieovereenkomsten met drie van ’s werelds groootste vlooteigenaren: Sunsail, The Moorings en Dream Yacht Charter. De Vries zoekt nog groei in de dekking in Zuid-Frankrijk.

Foto: Eirien (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond