Deel dit artikel
-

Investering voor programmeurschool Winc Academy

De nieuwe Nederlandse school Winc Academy die programmeurs opleidt heeft zeshonderdduizend euro opgehaald bij private investeerders en Innovatiefonds Noord-Holland.

Het gaat om de angel investors Heleen Dura van Oord, Reinout Lempers, Patrick Kerssemakers en Frank Hansen. Ze
 helpen de nieuwe programmeursschool groeien. Winc Academy
 financiert de opleidingen voor. Na hun 
omscholing kunnen de dan nieuwe programmeurs het geld terugbetalen als ze een baan hebben.

De academie staat in principe open voor iedereen die programmeur van 
beroep wil worden, maar er is wel een zware screening. Enkel serieus
 belangstellenden kunnen het traject van zes weken opleiding, grotendeels
 op afstand, doorlopen. Van de eerste groep van vierduizend gegadigden 
zijn er tien aangenomen.

“De eerste groep was half november klaar met de opleiding en tweederde
 van hen heeft nu al een baan”, vertelt onderneemster Marijn Pijnenborg. Zij
 bedacht de programmeerschool een jaar geleden met Carla Snepvangers.

“Ik heb meerdere bedrijven opgestart en altijd gezien dat het zoeken 
naar technisch personeel een behoorlijke opgave was. In Nederland zijn
 op dit moment twintigduizend vacatures voor ontwikkelaars. Dat is een 
probleem, want die mensen zijn nu nodig, en dat probleem wordt alleen
 maar groter.”

“Als je dan kijkt naar de markt voor lesgeven, zie je veel drempels
 voor wie een andere carrière wil maken. Bij ons betaal je pas nadat je
 een baan hebt gevonden. Belangstellenden hebben geen vooropleiding
 nodig en we werken locatie-onafhankelijk.”

De eerste opleiding waar de school mee van start ging, is die voor 
front end-ontwikkelaar. Uiteindelijk, zegt Pijnenborg, wil ze ook een opleiding tot full-stack ontwikkelaar kunnen aanbieden. Dus ook back end-programmeurs en verschillende
 frameworks. Een andere route die wordt verkend is het geven van in
house opleiding en omscholing bij bedrijven.

Cursisten die de opleiding voltooien kunnen worden aangedragen bij 
partnerbedrijven. Naast een aantal kleinere bedrijven zijn dat ook
 bol.com en Visma | Raet.

Winc Academy maakt gebruik van bestaande modules. Winc selecteert de modules die het best aansluiten bij de wensen van het bedrijfsleven.

Deel dit bericht

6 Reacties

bert

Ben benieuwd wie daar les gaan geven. Probleem is dat er ongeveer 5-10 afstudeerders zijn met de nog enigszins fatsoenlijke opleiding eerstegraads docent informatica per jaar, en de meeste daarvan werken al op een school en moeten hun papieren nog in orde maken.

Deze zin is ook heel eng: “Winc Academy maakt gebruik van bestaande modules. Winc selecteert de modules die het best aansluiten bij de wensen van het bedrijfsleven.”
Blijkbaar is het in de automatisering gebruikelijk om vooral heel erg het bedrijfsleven te pleasen. Beetje vrij denken is in de opleidingen haast niet mogelijk, of je moet meteen uber-vaag CT gaan studeren.

Kortom: grootste manco van de ICT opleidingen is gebrek aan goede docenten. Een ex werknemer uit het veld met een BKO gaat dat niet oplossen. Ik kan je nu al zeggen dat je bij Winc geen goede docenten gaat vinden.

bert

Net even gekeken, maar om dit nou opleiding te noemen… Is gewoon een cursus frontend ontwikkelaar, meer niet.

Ronald - Brickson

Mooi initiatief en een prachtige tekst op de site “Wil jij programmeur worden? ……… Ontdek onze unieke methode om te leren programmeuren”

Friso

Een opleiding van 6 weken en dan nogwel online. Nou, dat moeten toch top programmeurs worden. Ha ha. Dan hebben je waarschijnlijk aan MOOC nog veel meer en nog gratis ook.

Dennis

PAS OP!

Vind het heel erg jammer dat men bij Winc Academy niet erg duidelijk is hoe hun opleiding in elkaar zit. Zoals een eerdere gegeven review. Hun verdien model is dat alles online staat met soms oude filmpjes en opdrachten.

Je kan wel om uitleg vragen, maar niet erg veel. Dat willen en doen ze niet! Heb dit vandaag ondervonden en toen werd lekker medegedeeld dat ik teveel vragen stelde en dus geen match bent met Winc. Helaas wordt dit niet gemeld als je aan deze opleiding begint. Je mist gewoon stukje uitleg. Krijgt beetje uitleg en dan BAM meteen grote opdracht en dan heb je zoiets van. Oké, ik mis iets. Dat is dus uiteindelijk jouw eigen probleem, want zo zit hun opleiding in elkaar. Ga maar Googelen of YouTube. Hoort erbij, klopt. Alleen soms kan je het niet vinden en vind als je studerende bent wel de kans moet krijgen om dan goede of duidelijke uitleg te krijgen.

Toen ik eerder dit melde via hun SLACK programma reageerders meerdere mensen hierop dat ze het zelfde ondervonden. Toen het te veel werd mocht je alleen je klachten per mail sturen. Dus andere kunnen dat niet lezen. En onder het mom van” anders word het te druk bij onze feedback”. Terwijl dit wel belangrijk is om te weten wat anderen mee maken. Dan heb je het gevoel dat je niet alleen ervoor staat. Dus die optie is ook niet meer mogelijk bij Winc.

Werd toen door Winc gemeld en dit gemeld. Werd gezegd gaan het overleggen, maar achteraf werd dus gezegd. Wij gaan hier niet veel mee doen en verder zoals het is. Vandaag dus achter gekomen.

Ondertussen heb ik veel kosten gemaakt en die ben ik dus kwijt.
Opleiding is via het UWV gegaan, maar ik vond dat UWV geen samenwerkingsverband met zo’n opleiding mag hebben die studenten zomaar eruit zet door te veel vragen en dan een mismatch wordt genoemd.

Heb veel maanden tijd hierin geïnvesteerd en nu al die tijd ben ik kwijt.

Wees erg voorzichtig voordat je hieraan begint en stel veel vragen voordat ze je toelaten en achteraf misschien fout gaat.

Ik raad Winc Academy om bovenstaande redenen af. Dit is puur MIJN eigen ervaring natuurlijk. Maar wees opgepast dat je niet veel duidelijke hulp krijgt bij deze opleider!

Lotte

Als je Winc academy afraad en als er slechte docenten zijn.
Wat is dan wel een goede opleiding om programmeur te worden?
Ik vind de prijzen bij Winc wel erg hoog.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond