Deel dit artikel
-

Investeringen in space start-ups verdubbeld

Investeringen in start-ups die zich in en rondom de ruimtevaart bewegen, zijn verdubbeld in 2021. Geldschieters staken vijftien miljard dollar in commerciële starters, versus 7,7 miljard in 2020.

Het aantal bedrijven dat geld ontving, groeide ook: met 48 procent tot 241. Gemiddeld werd er per ronde 64 miljoen dollar in de jonge bedrijven geïnvesteerd, een toename van 35 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Deze cijfers blijken uit een nieuwe jaarrapport van BryceTech (PDF), een Amerikaans tech- en onderzoeksbedrijf voor de ruimtevaartsector.

Sinds het jaar 2000 tonen Seraphim, Techstars_ en Khosla Ventures zich als de actiefste geldschieters in deze opkomende commerciële techsector. Ze deden elk meer dan twintig investeringen. Opvallende aanwezigen in het lijstje zijn de techincubator Y Combinator, Founders Fund van Peter Thiel en In-Q-Tel van de CIA.

De grootste ontvangers vorig jaar waren SpaceX (1,8 miljard), OneWeb (1,5 miljard) en Sierra Space (1,4 miljard dollar). De eerste twee bouwen in de ruimte een satellietnetwerk dat breedbandinternet naar de aarde straalt. Sierra Space bouwt hardware om mee te wonen en transporteren in de ruimte.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond