Deel dit artikel
-

Investeringsfonds Mark Zuckerberg naar Europa

Iconiq Capital, het investeringsfonds van een aantal internetmiljardairs, opent een kantoor in Londen om te investeren in Europese start-ups.

Naar nu blijkt heeft Iconiq Capital eind vorig jaar een filiaal geopend in Londen. De beheerder zoekt nu aansluiting tot lokale partners om deals mee op te zetten.

De Amerikanen verleggen hun aandacht naar Europa omdat de waarderingen van start-ups en scala-ups niet op Amerikaans niveau liggen. Dat terwijl veel techbedrijven in wezen hetzelfde mondiale bereik hebben als hun overzeese tegenhangers. Anders gezegd: ze denken hier nog grotere winsten te kunnen realiseren door met handen vol groeigeld en daarna exits naar de beurs.

Icoqniq Capital is in 2011 opgericht en beheert zo’n 54 miljard dollar voor rijke families. Onder hen: Mark Zuckerberg en Sheryl Sandberg van Facebook, Twitters Jack Dorsey en de mede-oprichter van LinkedIn Reid Hoffman. Het fonds deze afgelopen jaren 125 investeringen, onder meer in Adyen, Zoom, Snowflake, Epic Games, Uber en handelsapp Robinhood.

Foto: jgarciagalvez (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond