Deel dit artikel
-

Investeringsmaatschappij koopt Doubleclick

Doubleclick is verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Hellmann & Friedman. Met de transactie is een bedrag van 1,1 miljard dollar gemoeid. Hellmann & Friedman, een private equity firma, biedt de aandeelhouders van Doubleclick 8,50 dollar per aandeel.

Doubleclick wordt door Hellman & Friedman van de beurs gehaald. Verwacht wordt dat de transactie in het derde kwartaal van dit jaar zal worden afgerond. Behalve Hellman & Friedman steekt ook JMI Equity, een durfkapitalist uit San Diego geld in Doubleclick. Hellman & Friedman en JMI Equity werkten al eerder samen bij andere deals.

Kevin Ryan, nu nog de CEO van Doubleclick mag gaan uitkijken naar een andere baan. De nieuwe investeerders willen kennelijk niet verder met hem. Een nieuwe CEO is nog niet gevonden. David Rosenblatt blijft leiding geven aan de technologische divisie van Doubleclick, terwijl Brian Rainey verantwoordelijk blijft voor de data-divisie.

De Raad van Commissarissen van Doubleclick staat achter de overname. Nu moet blijken of de huidige aandeelhouders ook tevreden zijn met het bod. Daarvoor zal een buitengewone aandeelhoudersvergadering moeten worden belegd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond