Deel dit artikel
-

Inwerkingtreding Wet kansspelen op afstand op 1 april 2021

De wet Kansspelen op afstand zal naar verwachting op 1 april 2021 in werking treden. Dit is een maand later dan de bedoeling was. Daardoor schuift de opening van de online kansspelmarkt ook een maand naar 1 oktober 2021. Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de nieuwe inwerkingtredingsdatum.

De wet Kansspelen op afstand reguleert het online aanbod van kansspelen in Nederland en maakt mogelijk dat de Kansspelautoriteit onder strikte voorwaarden vergunningen verleent voor het aanbieden van online kansspelen op de Nederlandse markt.

Hoewel de implementatie voortvarend door alle betrokkenen wordt opgepakt is inmiddels duidelijk dat een zorgvuldige implementatie nog iets meer tijd vergt. Daarom wordt de inwerkingtreding van de Wet koa met een maand uitgesteld.

Met de inwerkingtreding van de wet treden meteen een aantal zaken in werking: het verscherpte handhavingsinstrumentarium van de Kansspelautoriteit, het aangescherpte preventiebeleid voor landgeboden aanbieders, de aangescherpte beperkingen ten aanzien van reclame en de verplichting tot afdracht aan het verslavingspreventiefonds.

Zowel landgebonden aanbieders als online aanbieders moeten vanaf 1 oktober zijn aangesloten op het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS).

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond