Deel dit artikel
-

iOS en Android profiteren van vertrek Windows Phone

De terugtrekking van Microsoft uit de smartphonemarkt lijkt een positieve uitwerking te hebben op het marktaandeel van iOS en Android, volgens recente marktcijfers van Kantar. Dat bureau keek naar diverse grote markten in Europa en daarbuiten.

Weliswaar was het marktaandeel van Windows Mobile niet erg groot, maar met 0,8 procent inmiddels naar een dieptepunt gezakt. Vooral in Engeland leverde Windows fors in, wat volgens Kantar geen goed nieuws is voor Microsoft. Als dat bedrijf alsnog een Windows Phone wil lanceren, zijn potentiële gebruikers al overgegaan op iOS en Android.

iOS steeg met name in de VS, waar het marktaandeel 43 procent bedraagt.

BlackBerry is inmiddels nauwelijks nog zichtbaar in de cijfers.

Android Lollipop draait op ruim 33 procent van alle Android-apparaten en blijft daarmee de grootste versie van Android, zo blijkt uit de jongste cijfers van Google.

De jongste versie Android Nougat staat op 0,7 procent van alle Android-apparaten. Bij de laatste meting ging het nog op 0,4 procent.

Deel dit bericht

10 Reacties

Rob

Microsoft trekt zich terug uit de smartphone markt? Bron?

Eddy

Jan

Geweldig straks is er nog maar één. Een ijswinkel met alleen maar vanille ijs omdat alle ander ijswinkels dicht zijn of een ijs winkel die al jouw gegevens verkoopt omdat ze het kunnen maken omdat ze de enge ijs winkel zijn. Ik wil een apple ijswinkel, google ijswinkel windows ijswinkel, blackberry ijswinkel, Mozilla ijswinkel en welke ijswinkel die je maar kan wensen.
De rol van Google is zeer kwalijk toen zij de YouTube app op het Windows 10 mobile platform terug trokken. De smoes was dat WP geen HTML 5 ondersteunde (android deed dot nog niet) inmiddels ondersteunt W10 mobile HTML 5 maar er is nog geen app.

Peter

De afgelopen jaren heb ik expres mijn Apple iphone ingeleverd en ben overgestapt op een Nokia 825 met Windows Mobile. En bij eerstvolgende contract update naar Samsung Galaxy edge 6 en nu 7.
De ervaring leert dat Windows Mobile by far het beste OS is. Het leeft zogezegd, is actueel en visueel. iOS en Android zijn blijven hangen in 2007. Met die prutserige en starre ikoontjes. Een Windows Mobile achtige aanpak was al lang een Apple stijl geweest als Jobs nog in functie was. Apple is losing it en Android heeft het verkeerde referentie kader voor zijn eigen doorontwikkeling.

Ross

Microsoft is volledig gestopt met de verkoop van al zijn Lumia toestellen, en de komst van de Surface Phone is nog allereminst zeker.

bert

Wat meten jullie: gebruik of verkopen? Youtubeapp is trouwens helemaal niet nodig, de site draait uitstekend.
Heb recent een 640XL gekocht, dual SIM, en is echt fenomenaal toestel, en dat voor 125€.
– de modulaire designgedachte van Hakkens, maar dan zonder truttig Fairphone merkje.
– degelijkheid van Nokia
– 2-3 dagen op een acculading
– uitstekende camera
– fenomenaal scherm, ondanks lage resolutie. Suppixel rendering helpt enorm, en toch geen uitputtingsslag voor de GPU zoals bij Galaxies. Zou niet met groennig 2560×1440 Samsung oledprul willen ruilen.
– Mooiste en meest heldere OS
– Beste toetsenbord,
– SD kaart gaat niet in Sim slot.

Vriendje

Nooit meer een Apple, dus zal ik me moeten verlagen tot de Android puinhoop. Als de Surface “Phone” er is weer hardholllend terug naar Windows.

niels

tja..
laatst toch maar bij windows phone gebleven..
maar nu afgelopen week de kpn app gestopt, omdat ze geen zaken meer willen doen met de windows phone
en 8 oktober gaat de sns app ook stoppen..
een aantal apps die willen er geen updates meer voor maken.
en dat vind ik schandalig.
ik vind het een geweldige os windows.. waarom wel op de pc en geen telefoon.
ik snap die zooi niet.
ik wil helemaal niet terug naar de android. (ik had ooit de samsung galaxy S2 die scheen zelfs de slechtste te zijn van de serie.. wat ik ergens zeker snapte.)
na de overstap naar de windows kwa hardware nergens last van.
maar.. de apps die niet de doorbraak op de windows phone wil gaan zien..
snap ik niet.
terwijl ik niet alleen het een geweldige telefoon vind.
ik lees de laatste tijd alleen maar goede dingen van de telefoon zelf en het os die er op draait.

IK ZOU HELEMAAL NIET OVER WILLEN…
maar ik zit er aan te denken om over te stappen want de apps die voor mij belangrijk zijn stoppen op de windows phone.
eigenlijk zou ik moeten stoppen die niet op de telefoon willen draaien..
dus niks meer van de snsbank.
en niks van kpn ai,
maar er blijven niet veel over ben ik bang.
erg jammer.
we gaan het afkijken..

gr

Ferdinand Leeghwater

@ Peter,

Windows by far het beste O/S? Laat me niet lachen. Met android zijn er veel meer mogelijkheden. Niet alleen kwa apps. Ook kwa openheid van kernel.

Steven

Hopelijk lukt het Microsoft een comeback te maken. De Windows Phone is by far het meest gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Ik moet er ook niet aan denken om weer een Android te moeten kopen. De iPhone is met name een (slim) marketing verhaal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond