Deel dit artikel
-

IoT dit jaar naar 745 miljard dollar

Zeker 745 miljard dollar wordt dit jaar uitgegeven aan het Internet of Things. Dat is de schatting van marktanalist IDC. Het gaat om een groei van 15,4 procent ten opzichte van de 646 miljard van vorig jaar. In 2022 wordt reeds de grens van 1 biljoen dollar bereikt.

IDC ziet een verschuiving van het digitaal maken van het fysieke naar het ‘automatiseren en verrijken van de menselijke ervaring met een verbonden wereld’. Allerlei sectoren gaan deze ontwikkelingen omarmen.

IDC verwacht dat minstens 119 miljard dollar zal gaan naar discrete manufacturing, een productieproces met vaste onderdelen. Het productieproces met meer variabele onderdelen en processen komt op de tweede plaats met 78 miljard dollar. Transport en energie volgen op grotere afstand.

Tot nu toe gaat het vooral om zakelijke toepassingen, maar de consumentenmarkt trekt sterk aan met een omzet van 108 miljard dollar. IDC verwacht een jaarlijkse groei van 17,8 procent voor de komende vijf jaar, mede als gevolg van ontwikkeling op het gebied van smart home.

De belangrijkste groeiers zijn resp. de VS en China (194 en 182 miljard), op afstand gevolgd door Japan, Duitsland, Korea en het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond