Deel dit artikel
-

iPad app ontsluit publieke raadsinformatie

Het Rotterdamse bedrijf NotuBiz introduceert de Politiek Archief-applicatie, waarmee publieke raadsinformatie van gemeenten gratis kan worden geraadpleegd.

De Politiek Archief-app is een gratis variant van NotuBox, de dienst waarbij raadsleden van gemeenten raadsstukken via een tablet kunnen lezen, doorzoeken en voorzien van eigen aantekeningen.

De Rotterdammers faciliteren al zo’n elf jaar het vergaderproces van gemeenteraden, waterschappen en provinciale staten. Vanaf 2008 is men zich specifiek gaan richten op papierloos vergaderen. Eerst met eReaders van iRex. Maar dat bedrijf ging failliet en de apparaten hadden beperkingen. Met de iPad kon het bedrijf zijn doelstellingen beter realiseren, bijvoorbeeld door berichten draadloos te versturen.

NotuBiz stelt aan raadsleden een persoonlijke NotuBox ter beschikking, waarin vergaderstukken digitaal beschikbaar zijn. Al deze vergaderstukken zijn vervolgens als PDF-bestanden te raadplegen op hun eigen mobiele apparaat. De distributie van de stukken kan worden afgestemd op de rechten van de gebruiker. Op basis van het serienummer van de iPad kunnen de raadsleden specifieke documenten ontvangen. Op de iPad kunnen ook aantekeningen worden gemaakt, en sinds kort kan dat ook in de applicatie van NotuBiz zelf. Momenteel zijn er ongeveer 70 (deel)gemeenten, provincies en waterschappen die gebruik maken van NotuBox.

Alle openbare raadsinformatie die in NotuBox staat opgeslagen, wordt dus nu in de Politiek Archief-applicatie centraal ontsloten. Ten tijde van de lancering zijn de agenda’s en vergaderstukken van zo’n 30 (deel)gemeenten, provincies en waterschappen binnen de app te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond