Deel dit artikel
-

RTL lanceert iPad krant

RTL lanceert morgen een interactieve iPad-krant rond RTL Nieuws, RTL Sport en RTL Boulevard. Emerce kreeg afgelopen week al een preview te zien.

Er is een jaar aan de app RTLNieuws-365 gewerkt. “Het heeft meer tijd gekost dan we dachten en de kosten zijn me ook niet echt meegevallen”, vertelde hoofdredacteur Harm Taselaar vorige week aan een klein gezelschap journalisten. “Aan de andere kant is dit een crossmediale aanvulling die we altijd al hebben gewild. We hebben nu onze eigen digitale krant.”

Ter voorbereiding is men onder meer in de VS gaan kijken, aldus Arno Otto, Directeur Digital RTL Nieuws. “De opzet is dat we actuele content brengen waar mensen over praten”, zegt Taselaar. Zo blijft de content van RTL (Nieuws) wat langer ‘beklijven’. Er is vooral veel aandacht besteed aan ‘mooie fotografie’.

RTLNieuws-365 is een volgepakte app met een apart magazine en diverse rubrieken: de mop van de dag in de vorm van ingezonden video’s, een geschreven column van nieuwslezer Rick Nieman, het Dier van de Dag, de beurskoersen, roddels van Albert Verlinde en de Buienradar, die RTL vorig jaar heeft gekocht. Ook is een livefeed van RTLZ aanwezig, maar de reguliere RTL-programma’s zijn niet via de app te zien. Ook de sociale mogelijkheden zijn beperkt. Chatten met andere gebruikers is (nog) niet mogelijk.

Voor de iPad-app zijn vier redacteuren aangetrokken, naast een advertentieverkoper. De digitale afdeling van RTL verzorgt de inhoud die regelmatig ververst wordt.

Advertenties worden beeldvullend weergegeven. Gesponsorde bijdragen zijn mogelijk, maar die moeten dan wel journalistieke relevantie hebben, benadrukt Taselaar. De gratis app is al aan diverse adverteerders getoond. RTL gaat ervan uit dat de doelgroep tussen de 25 en 55 jaar oud is.

De iPad-app is vanaf morgen verkrijgbaar in de App Store van Apple. Aan een versie voor Androidtablets wordt gewerkt.

Ter

Deel dit bericht

4 Reacties

Marcel

Mooie crossmediale innovatie en slim ook aangezien de tablet in 2012 het eerste scherm voor mensen zal zijn of worden.

Wim Danhof

Zo snel gaat het nu ook weer niet Marcel; in 2012 wordt de tablet nog niet het eeerste scherm, hoewel het apparaat wel enorm goed verkoopt en al zo’n beetje een massamedium is geworden.

Hugo Freutel

Leuk. Mobiel interactief nieuws. Misschien nog leuke iPad karikaturen of iPad cartoons nodig?

Dolf Kars

Goeie nieuwe invalshoek, meeliftend op de benaming van het oude medium krant, welke synergie uit alle RTL gelederen oplevert. Google achtige logica.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond