Derp

iPad blijft tot 2016 de dominante tablet

Hoeveel Microsoft en Google ook investeren in de promotie van tablets met hun software, die van Apple houden de sterkste aantrekkingskracht.

Over vijf jaar zullen tablets met Androidsoftware op zijn vroegst een groter marktaandeel hebben dan de iPad. Dat verwacht onderzoeksbureau Gartner althans op basis van de huidige kennis over en trends in de markt.

Over vier jaar worden er jaarlijks evenveel tablets verkocht als er vorig jaar smartphones werden verkocht: rond de vierhonderd miljoen exemplaren.

Het jaar 2012 is overzichtelijk voor bedrijven en softwaremakers. De iPad van Apple eindigt het jaar met een marktaandeel van 61 procent. Tablets met Googles Android komen uit op 32 procent. De kruimels, zes procent marktaandeel, worden verdeeld tussen een paar kleine spelers.

De bekendste onder de kleine spelers is Microsoft. Er zijn nog geen tabletcomputers met Windows op de markt, al hoopt Microsoft dat nog voor de kerst te veranderen. Later dit jaar komt besturingssysteem Windows 8 uit. Dat is geschikt voor zowel desktopcomputers als tablets.

Gartner merkt verder op: “Vijfendertig procent van de tablets worden gekocht voor medewerkers van bedrijven.” Het aantal tablets op de werkvloer kan echter hoger liggen dan bij een op de drie werknemers, aangezien steeds meer mensen hun privé tablet meenemen naar het werk.

Foto: Kiwi Flickr (cc)

3 Reacties

t Zal wel met Gartner, maar zo serieus neem ik zo ook niet meer. En zover vooruit kijken op het gebied van zoiets nieuws, vind ik meer aandachtsvragerij dan zinnige informatie. Even terug wist Gartner alhier te vertellen dat je als IT afdeling 500 KPIs hebt… sure… ik vind 10 al genoeg!

Hoezo zijn er nog geen tablets met Windows? De tablet is ouder dan de iPad en uh… die oude tablets draaien zo goed als allemaal op Windows.
Bij de Phonehouse weten ze ook alles van Windows tablets :p

Dit zijn natuurlijk verwachtingen. Dit is allemaal nog lastig te voorspellen met een zo jonge markt. Momenteel is de iPad nog razendpopulair maar dit kan nog zo veranderen. http://www.draadloosinternetlaptop.nl/component/content/article/82-ipad-komende-4-jaar-populairste-tablet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug