Deel dit artikel
-

iPad krijgt eindelijk een eigen calculator

Er moest 14 jaar op gewacht worden, maar het lijkt er eindelijk op dat de iPad een eigen calculator krijgt. Die zou al in de eerste versie komen, maar topman Steve Jobs vond het ontwerp lelijk.

Aanvankelijk gingen er geruchten over een nieuwe rekenapp voor MacOS 18. Daarin was het al mogelijk om eenheden om te rekenen, maar die functie was niet goed zichtbaar. Dat gaat naar verluidt veranderen.

De rekenmachine krijgt onder andere een aanpasbaar venster, een zijbalk met een overzicht van recente berekeningen en meer. Naast het omrekenen van eenheden kun je vanaf macOS 15 ook valuta omrekenen. Dat was nog niet mogelijk, ook niet in de Rekenmachine-app op de iPhone.

Apple zou verder ook wiskundige functies toe willen voegen aan Apple Notes. Apple zou zich hebben laten inspireren door Zac Cohan en diens Soulver 3 calculator. Daarbij kun je in gewone bewoordingen toch getallen optellen.

Het is slecht nieuws voor al die ontwikkelaars die zelf maar iPad calculators uitbrachten, veelal met storende reclame of zelfs met maandelijkse abonnement.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond