Deel dit artikel
-

iPad Mini 2 november in Nederland

Apple lanceerde vandaag in San Jose zijn reeds verwachte iPad mini, tegelijk met de vierde generatie iPad, een snellere versie van de iPad 3. Veel verrassingen waren er niet, of het zou moeten zijn dat de iPad mini toch een retinascherm heeft.

Apple maakte vandaag bekend dat het 100 miljoen iPads heeft verkocht. Niet minder dan 35 miljard apps uit de App Store zijn inmiddels gedownload; er is 6,5 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars. iOS, de laatste mobiele systeemsoftware, draait op 200 miljoen apparaten (waaronder uiteraard iPhones).

Daar komt nu de iPad mini bij met een 7,9 inch scherm, 10,4 millimeter dik en een resolutie van 1024×768 pixels. De iPad mini is te koop in Nederland vanaf 2 november. Het 3G-model komt iets later.  De vierde generatie iPad met 9,7 inch-scherm en een A6-chip (net als de iPhone 5) is dan ook verkrijgbaar.

Apple heeft vandaag ook een nieuwe (retina)versie van de populaire 13-inch MacBook Pro geïntroduceerd, en snellere versies van de iMac mini en iMac. Die laatste, hoewel uiterlijk niet heel veel anders, wordt geleverd in  behuizing van aluminium en glas en is aan de randen slechts 5 mm dun.

De iMac is tevens uitgerust met een volledig vernieuwd scherm dat 75 procent minder spiegelt, maar qua kleurenweergave en contrast volgens Apple nog steeds even goed presteert. In het nieuwe design is het glas van het scherm volledig gelamineerd op de LCD en is een ontspiegelde laag aangebracht met behulp van een zeer precies plasmadepositieproces. Voor het eerst zit er geen optische schijf meer in de iMac.

Meest opvallende innovatie is Fusion Drive, waarbij HHD en SSD worden gecombineerd. De Mac bepaalt zelf welke applicaties op de SSD schijf moeten komen te staan.

Naast hardware werd ook nieuwe software gelanceerd: iBooks 3.0 en een tweede versie van iBooks Author, waarmee men makkelijker e-books kan ontwerpen. Beide zijn gratis.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond