Deel dit artikel
-

iPhone 14 geruchten: nieuwe notch, betere camera’s, satellietcommunicatie

Er wordt druk gespeculeerd over de iPhone 14 die Apple topman Tim Cook vanavond zal presenteren. Er gaan geruchten over satellietcommunicatie en een always on-scherm. Toch blijft ook veel hetzelfde: het nieuwe model zal het nog zonder USB-C moeten stellen.

Bellen via de satelliet is niets nieuws, maar dat lukte tot nu toe niet met de iPhone. Dat zou kunnen veranderen met de iPhone 14. Volgens de jongste geruchten werkt die met de Globalstar-satellietdienst. Er zijn diverse Qualcomm-satelliettelefoons die met Globalstar werken, maar een satellietdienst in een normale GSM telefoon is niet gebruikelijk. De nieuwe Mate 50-telefoons van Huawei kunnen ‘korte berichten’ versturen via het Beidou-satellietnetwerk, Ook Apple zou zich beperken tot bellen en sms’en.

Of alle iPhone modellen gaan beschikken over deze optie is nog onduidelijk. De meeste innovaties zitten naar verluidt in de iPhone 14 Pro. Deze zou ook beschikken over een always-on scherm, zelfs in kleur. Met zo’n scherm ie je altijd informatie op het scherm, bijvoorbeeld de tijd, zonder het scherm te activeren.

Widgets zouden ook te zien zijn op het always-on display, maar op bepaalde tijdstippen verdwijnen, om inbranden in het OLED-scherm te voorkomen.

Zoals met elk nieuw model worden de camera’s weer verder verbeterd. Het lijkt er sterk op dat de iPhones voor het eerst een 48-megapixel camera krijgen. Hiermee kun je ook in 8K video’s filmen. Momenteel is dat nog maximaal 4K. De ultra-groothoeklens voor optisch uitzoomen en de telelens voor optisch inzoomen veranderen niet.

Apple zou ook voor het eerst ‘pixel binning’ willen lanceren. Dit levert betere foto’s op bij slechte lichtomstandigheden, omdat meerdere kleine pixels gecombineerd worden tot een superpixel. De camerabult zou dit keer wel wat dikker worden.

Er zijn verder aanwijzingen dat de notch, de inkeping voor de camera, helemaal gaat verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen een rond en pilvormig gat.

De modellen zijn ook nu weer te koop met 6,1-inch en 6,7-inch.
Mogelijk verdwijnt de naam iPhone 14 Max en gaat het grotere model iPhone 14 Plus heten.

Een ander gerucht beweert dat Apple voor de iPhone 14 Pro kiest voor titanium. Dit kan de iPhone een stuk steviger maken, hoewel titanium ook krasgevoeliger is.

De nieuwe iPhones zouden nog steeds werken met Lighting. Pas vanaf de iPhone 15 zou Type USB-C worden gelanceerd, vanwege verplichtingen die de EU Apple en andere fabrikanten heeft opgelegd.

Apple zou de iPhone 14 Pro duurder maken dan de iPhone 13 Pro.
Het zou de eerste prijsverhoging zijn sinds de introductie van de iPhone X in 2017, die bij introductie al 1159 euro kostte.

De presentatie van Apple begint vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert

Dat always on met OLED, waar ken ik dat ook al niet van> Oh wacht, mijn Nokia Lumia 800 in 2011 had dat. En tegen het inbranden bewoog de content langzaam i.p.v. te verdwijnen.
Ook cringe dat de 48 mpixel dus op basis van pixelbinning is, dus effectief nog steeds 12 megapixel 4:3. Ook hier weer schraal t.o.v. mijn latere Lumia 1020. Die haf 41 echte megapixels, en naar keuze 16:9 of 4:3, nee de ene was geen crop van de andere, beide gebruikte de volle beeldcirkeldiameter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond