Deel dit artikel
-

iPhone 7 blijft vooralsnog de populairste iPhone

Niet de vorig jaar verschenen iPhone 8, maar de iPhone 6 en 7 zijn de meest gebruikte iPhones. Marktvorser Mixpanel maakte deze gegevens bekend aan de vooravond van de presentatie van de nieuwe iPhones vanavond.

Het marktaandeel van de iPhone 8 en 8 Plus schommelt rond de 7 procent, maar de iPhone 7 haalt nog makkelijk de 17 procent en de iPhone 6 ruim 10 procent. Wel is de iPhone X populairder dan gedacht, met 12 procent marktaandeel.

De verwachting is dat consumenten zullen overstappen op een van de drie nieuwe modellen die vanavond worden gepresenteerd. De drie modellen krijgen naar verluidt alledrie het uiterlijk van de iPhone X, dus met inkeping, maar dan zonder het extreme prijskaartje dat er vorig jaar nog aan hing.

De presentatie van vanavond bevat weinig verrassingen meer. De geruchtenmolen meldt een 5,8-inch iPhone Xs (voorheen iPhone X 2018), de 6,5-inch iPhone Xs Max (iPhone X Plus) en de iPhone Xc (een 6,1-inch LCD iPhone). De twee duurdere modellen hebben OLED schermen.

Naar verwachting zullen de toestellen met OLED schermen ook sneller beschikbaar zijn dan vorig jaar, toen de iPhone X kort na lancering mondjesmaat werd uitgeleverd.

Ook wordt zo goed als zeker de nieuwe Apple Watch Series 4 aangekondigd, met groter scherm in dezelfde behuizing. Ook zal Apple de datum bekend maken voor iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5 en tvOS 12. De verwachting is dat dit 18 september gaat worden.

De aankondiging van nieuwe iPads Pro, de MacMini en goedkopere MacBooks wordt in oktober verwacht.

De keynote is vanaf 19.00 uur te volgen via apple.com of Apple TV en wordt voor het eerst ook via Twitter gestreamed.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond