Deel dit artikel
-

WWDC22: iPhone wordt betaalterminal

Verkopers kunnen hun iPhone voortaan gebruiken als betaalterminal. Gebruikers kunnen zo met een contactloze bankkaart betalen zonder hun kaart bij een betaalautomaat te houden.

Tot nu toe waren verkopers aangewezen op speciale softwareterminals zoals die van Square. Veel details over de gisteren aangekondigde functie Tap to Pay zijn nog niet bekend, behalve dat de functie voorlopig alleen in de VS beschikbaar is.

Bij het afrekenen vraagt de verkoper de klant om zijn contactloze creditcard of betaalpas in de buurt van de iPhone van de verkoper te houden, en de betaling wordt veilig afgewikkeld met behulp van NFC-technologie.

Het ziet er in elk geval naar uit dat Apple zelf geen verkoopsoftware zal leveren. Stripe zal het eerste betalingsplatform zijn dat Tap to Pay op de iPhone aanbiedt aan zijn zakelijke klanten, waaronder de Shopify Point of Sale-app dit voorjaar.

Nieuw is ook Apple Pay Order Tracking, waarmee verkopers ontvangstbewijzen en bestellingen kunnen leveren aan Wallet. Het is geïntegreerd met Shopify en heeft geen extra integratie nodig.

Ook het delen van digitale sleutels wordt makkelijker, beloofde Apple tijdens zijn keynote. Je kunt berichten-apps zoals Mail, Berichten en WhatsApp gebruiken om digitale sleutels naar anderen te sturen, zelfs naar mensen die geen iPhone hebben. Met zo’n digitale sleutel kun je bijvoorbeeld een hiervoor geschikt slot openen.

Foto Apple

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond