Deel dit artikel
-

iPhone verliest marktaandeel in Europa, Samsung grote winnaar

Het marktaandeel van Apples iPhone is in Europa met 17 procent gedaald in het tweede kwartaal. Dat blijkt uit marktcijfers van Canalys. Apple verscheepte 6,4 miljoen exemplaren tegen 7,7 miljoen een jaar eerder.

Het marktaandeel bedraagt daarmee nu 14,1 procent. Daarmee behoudt het bedrijf nog wel zijn derde positie na Samsung en Huawei.

Samsung wist het marktaandeel te vergroten naar 40 procent. Het bedrijf verscheepte 18,3 miljoen exemplaren, waarvan 12 miljoen smartphones uit de A series.

Het is de vraag of Huawei zijn positie kan vasthouden nu de toestellen minder aantrekkelijk worden als gevolg van de handelsoorlog met de VS. Op termijn zou Huawei geen Android software mee kunnen meeleveren. De effecten zijn nu al te zien. Het Chinese bedrijf verscheepte 16 procent minder smartphones, en vooral Xiaomi lijkt daarvan te profiteren. Die zag zijn markt in Europa met 48 procent toenemen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Marktaandeel ≠ Verkoopaandeel. Aangezien iPhones minimaal dubbele levensduur hebben maakt dit niet zoveel uit. Apple verdient ook steeds meer aan software, dus marktaandeel winst is vast onverminderd hoog.

Paul

@Bert, onzin! De andere smartphones houden het ook zo lang vol. De verschillen bij nieuwere Iphones is gewoon klein te noemen, dus wordt er gewoon minder snel een nieuwe iPhone genomen. Dit heeft niets met de levensduur te maken. Het enige wat mee zou kunnen tellen is dat Apple de iPhones langer van updates voorziet ook al zijn die van bij Apple dubieus te noemen (denk aan het batterij schandaal).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond