Deel dit artikel
-

‘iPhone X vertegenwoordigt bijna kwart van de totale smartphone omzet’

Ondanks aanhoudende geruchten over tegenvallende verkopen van Apples vlaggenschip iPhone X levert het toestel Apple wel heel veel geld op. Volgens Counterpoint vertegenwoordigt iPhone X 21 procent van de totale smartphone omzet en 35 procent van alle in de industrie geboekte winsten.

De iPhone X is in Nederland verkrijgbaar vanaf 1160 euro, en is daarmee een van de duurste smartphones op de markt. Het is ook een van de succesvolste modellen, zeker nu de markt voor premium smartphones in het slop zit. Gebruikers wachten langer met de vervanging van toestellen die op de keper beschouwd niet heel veel nieuws te bieden hebben.

De iPhone X daarentegen genereerde in het vierde kwartaal van 2017 vijf keer meer winst dan alle Android toestellen van zo’n 600 fabrikanten samen. Na Apple verdient Samsung het meest aan zijn toestellen.

Toch wordt er in totaal iets minder winst geboekt door de industrie vergeleken met vorig jaar. Chinese fabrikanten scoren nog het beste: zij hebben in het vierde kwartaal zo’n 1,3 miljard dollar winst geboekt dankzij een mix van high-end en goedkopere toestellen.

Counterpoint verwacht dat het aandeel van Apple nog wel verder toeneemt naarmate het toestel langer in de winkels ligt. De iPhone X werd immers pas gelanceerd in het vierde kwartaal van 2017.

Op 1 mei maakt Apple de cijfers over de eerste drie maanden van 2018 bekend. Dan wordt vermoedelijk ook duidelijk hoe goed de iPhone X de laatste maanden heeft verkocht.

Deel dit bericht

1 Reacties

Marathon

Voor dat geld had de kwaliteit wel iets beter mogen zijn. De achterkant is erg kwetsbaar. 4 toestellen bij de launch gekocht en twee hebben een volledig gescheurde achterkant.
Reparatiekosten €400 per stuk. Ja ik snap wel dat hier veel einst mee wordt gegenereerd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond