Deel dit artikel
-

iPhone XR vooral in trek bij Android gebruikers

De iPhone XR slaat vooral aan bij Amerikaanse Android overstappers. Dat blijkt uit onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners. Van de mensen die in de eerste maand na de introductie zijn overgestapt naar een iPhone XR gebruikte 16 procent een Android-toestel.

De prijs blijkt bij Android-overstappers doorslaggevend (pdf). Tot voor kort kwam voor veel Android gebruikers alleen de iPhone SE in aanmerking.

Android gebruikers zijn in het algemeen wat minder merktrouw doordat het Android systeem op veel merken smartphones aanwezig is.

Intussen lijkt het duurste iPhone model XS Max, net als de XR in september aangekondigd, niet goed te lopen. Weer heeft een analist Citi Research zijn verwachtingen naar beneden moeten bijstellen. Citi verwacht dat Apple in het vierde kwartaal 45 miljoen iPhones verkoopt. Eerder ging Citi uit van 50 miljoen.

The Wall Street Journal meldde vorige maand dat Apple de productie van alle drie iPhone modellen heeft teruggeschaald.

Deel dit bericht

1 Reactie

Robin Kaljouw

Ik denk dat het een signaal is naar de ontwikkelaars van Android dat het tijd wordt om hun besturingssysteem eens flink onder handen te nemen. Elke vendor heeft nu zijn eigen schil met de nodig issues erbij. Apple blinkt wat software betreft echt uit. Hierdoor hebben ze wel een voorsprong op Android, ze hun software beter weten te optimaliseren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond