Deel dit artikel
-

iPotentials verliest opnieuw start-up

Motosoto.com, een investering van incubator iPotentials, is failliet. De directie van het softwarebedrijf slaagde er niet in tijdig nieuwe financiering te vinden. De bestaande investeerder Go Capital had geweigerd nieuw geld in het bedrijf te steken.

Motosoto , dat staat voor "Made On The Other Side Of The Ocean", bouwt virtuele communities voor de zakelijk markt. Het bedrijf is opgericht door drie consultants van Cambridge Technology, met financiële steun van Newconomy-deelneming iPotentials . Volgens curator Van Rijen is het vastlopen van onderhandelingen met een investeerder de directe aanleiding voor het faillissement. Hij wilde niet zeggen om welke partij het ging.

Directeur Aad Nales zei eerder tegen Emerce snel nieuwe financiering nodig te hebben. Een van de bestaande investeerders, Go Capital, had een eerdere financiële toezegging niet gestand gedaan. Op steun van iPotential hoefde Motosoto niet te rekenen. Volgens Nales was dat niet de taak van een incubator. Hij was niet bereikbaar voor een reactie op het faillissement.

Volgens Peter Kuipers, directeur van Newconomy is het investeringsklimaat momenteel buitengewoon slecht voor bedrijven die pas op langere termijn winst maken. "Als blijkt dat je nog één tot twee jaar funding nodig hebt, wordt het toch moeilijk om investeerders aan te trekken." Investeerders steken hun geld liever in bedrijven die binnen een half jaar cashflow-positief draaien, aldus Kuipers.

Met Motosoto.com verliest iPotentials een tweede deelneming. Al eerder werd homoportal Queer.nl verkocht. Alleen Leukedingendoen.nl blijft nu over en volgens Kuipers gaat het daar "hartstikke goed" mee. Hij ziet in elk geval geen reden om iPotentials, voor dertig procent eigendom van Newconomy, maar op te heffen bij gebrek aan activiteiten. "Het is een slapend fonds, maar voor Newconomy geldt eigenlijk hetzelfde. Bij gebrek aan geld kun je gewoon niet zoveel doen." iPotentials heeft nu in elk geval geen oplopende schuldenlast meer, aldus Kuipers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Mark van de Crommert

Jammer voor Motosoto, maar wat een grap van Ipotentials die zegt 'geen oplopende sculdenlast meer te hebben'. Nogal wiedes, als je vrijwel al je activiteiten staakt. En ondernemen ging toch over winst maken, in plaats van schuld voorkomen?

Ward Bekker

Kuipers ziet geen reden om iPotentials op te heffen. Dat snap ik nou niet; ze doen niks meer naast leukedingendoen.nl en hebben ook geen geld meer om nieuwe activiteiten op te starten cq. nieuwe missers te begaan. En toch ziet dhr. Kuipers nog bestaansrecht van iPotentials? Wat is hier de achterliggende reden? Iemand een idee?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond