Deel dit artikel
-

Iran wil Meta aanklagen voor ‘opruiing’

Iran wil Meta, moederbedrijf van Facebook en WhatsApp, aanklagen voor opruiing. Volgens de autoriteiten brengen de online diensten de nationale veiligheid in gevaar na de enorme protesten in het land.

De twee sociale netwerken Instagram en WhatsApp zouden verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van haatdragende boodschappen, aldus de regering.

De protesten zijn een reactie op de dood van de Iraanse Koerd Mahsa Amini, die haar hoofddoek niet goed zou hebben gedragen.

Kort na de protestdemonstraties beperkte de regering niet alleen de toegang tot internet, ze blokkeerde ook de twee apps Instagram en WhatsApp, die razend populair zijn in Iran. Mensen vonden geleidelijk andere kanalen om hun video’s te publiceren.

Deze week werd zelfs de Iraanse staatsomroep tijdens hoofdnieuwsprogramma gehackt. Het beeld versprong van een videoclip van ‘Opperste Leider’ Ali Khamenei naar een foto waarop hij brandend in beeld te zien is.

Hoe het ministerie van Binnenlandse Zaken precies juridische stappen wil ondernemen tegen Meta Platforms is niet bekend.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond