Deel dit artikel
-

Italiaanse boete voor Google, beperkingen voor TikTok

De Italiaanse concurrentiewaakhond heeft Google een boete opgelegd van 102 miljoen euro voor misbruik van zijn dominante positie ten opzichte van appontwikkelaars.

Google zou volgens de waakhond de JuicePass voor Android Auto hebben geweigerd, een app voor elektrische voertuigen (EV) die in de auto kan worden gebruikt.

JuicePass, een app van het Italiaanse nutsbedrijf Enel, stelt gebruikers in staat om laadstations op kaarten te vinden en hun gegevens te bekijken. Na de weigering bood Google soortgelijke diensten aan via Google Maps.

De autoriteit gaat ook een onafhankelijke expert aanstellen die zal controleren of Google de opgelegde maatregelen nakomt.

De Italiaanse Autoriteit Persoonsgegevens Garante heeft op zijn beurt eisen gesteld aan TikTok. Die moet meer doen om te voorkomen dat jeugd onder de 13 jaar gebruik maakt van het platform. De toezichthouder greep al eerder in na de tragische dood van een 10-jarig meisje in de Siciliaanse stad Palermo. Zij overleefde de ‘blackout challenge’ op het platform niet. Haar poging om zichzelf zo lang mogelijk te verstikken leidde tot ernstig zuurstoftekort in haar hersenen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond