Deel dit artikel
-

IT-systemen Lightspeed PoS gehackt

Databases van Lightspeeds winkelsoftware, met informatie over consumenten en fysieke winkels, zijn enige tijd heimelijk toegankelijk geweest voor kwaadwillende derde partijen.

Het gaat om databanken met informatie over consumenten, transacties en producten alsmede een database met digitale handtekeningen en versleutelde wachtwoorden.

Ruud Stelder van Lightspeed in Nederland, het voormalige SEOshop, licht toe: “Het gaat om de PoS-software, software voor winkels, en dan ook nog eens het Amerikaanse cluster. Dit raakt Nederlandse bedrijven en consumenten niet.”

In een deze week uitgegeven verklaring zegt het bedrijf dat de databases toegankelijk zijn geweest voor derden en zijn bekeken. Er is geen indicatie dat er data zijn gestolen of gebruikt. Wat niet betekent dat die gegevens niet circuleren of worden misbruikt.

De bestanden bevatten informatie van meer dan 38 duizend klanten en specificaties over transacties ter waarde van vele miljoenen euro’s.

Het bedrijf voldoet aan zijn plicht om klanten over de inbreuk te informeren met deze e-mail:

De Nederlandse tak van het Canadese bedrijf had begin dit jaar wel te kampen met een DDOS-aanval, waardoor de systemen verminderd tot niet bereikbaar waren.

Foto: Bill Smith (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond