Deel dit artikel
-

IT-topper bol.com naar Channel Engine

Het technisch e-commercebedrijf ChannelEngine stelt een zwaargewicht van bol.com aan om de technische groei van zijn platform te begeleiden.

Begin februari gaat Feike Groen aan de slag bij het bedrijf uit Leiden, zo kondigt hij net voor de jaarwisseling aan op LinkedIn. Vijftien jaar lang hielp hij de technische infrastructuur bij bol.com groeien en opschalen. Bij het jongere ChannelEngine krijgt hij een vergelijkbare rol.

“Hij wordt baas Product & Tech en daarmee verantwoordelijk voor de productteams en ontwikkelteams. We groeien snel en willen kwaliteit blijven leveren en voorop lopen op de internationale markt”, licht directeur Jorrit Steinz toe. “Feike Groen is sterk in de combinatie tech en management.”

De IT-chef gaat een nieuw gecreëerde positie invullen.

ChannelEngine is een bedrijf waar retailers, merken en distributeurs terecht kunnen voor koppelingen met e-commerceplatformen. Dat kunnen marktplaatsen zijn, Shopify-achtige omgevingen, maar ook opkomende systemen waar social commerce wordt bedreven. Instagram, Twitch, YouTube en TikTok zijn voorbeelden daarvan.

Steinz: “Vorig jaar hebben we meer van dit soort connecties gefaciliteerd en hebben als bedrijf vestigingen geopend in Dubai, Singapore, Melbourne en New York. De omzet steeg met een factor 2,5. Begin dit jaar starten we in Latijns-Amerika.”

Het aantal medewerkers steeg in 2021 van 65 naar 120 wereldwijd.

Foto: Hans Splinter (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond