Deel dit artikel
-

iTunes Radio voorlopig alleen in de VS

iTunes Radio, internetradio met meer dan tweehonderd stations en een uitgebreide catalogus van muziek uit de iTunes Store, zal dit najaar alleen beschikbaar zijn in de VS. Dat maakte Apple vandaag bekend op haar ontwikkelaarscongres in San Francisco.

De nieuwe muziekdienst werd vanavond gepresenteerd als onderdeel van het nieuwe iOS 7, dat eveneens dit najaar verkrijgbaar zal zijn voor iPhones en iPads.

iTunes Radio wordt ook het kanaal van speciale evenementen, zoals livestreams van het iTunes Festival in Londen en andere exclusieve iTunes-sessies. De dienst wordt onder meer geintegreerd in de spraakassistent Siri. Vraag bijvoorbeeld “Who plays that song?” of “Play more like this” en Siri gaat aan de slag.  Men kan de stations verder verfijnen door Siri te vertellen wat je wel en niet leuk vindt.

iTunes Radio is met adware gratis beschikbaar. iTunes Match-gebruikers kunnen iTunes Radio  echter zonder reclames beluisteren. Deze reeds bestaande dienst kost 24,99 euro per jaar.

Apple deed geen mededelingen over de muziekpartners waarmee men contracten heeft getekend. Ook is niet bekend op welke termijn de muziekradio in Europa beschikbaar zal zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Simon

Ik hoop echt dat ie snel naar Nederland komt ook, echt een gaaf radiootje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond