Deel dit artikel
-

Jacht geopend op jonge cryptohandelaar

Gedupeerden van een jonge cryptohandelaar uit Hengelo hebben de stichting Onderzoeks Collectief Hengelo (OCH) opgericht, die als doel heeft zoveel mogelijk informatie van zoveel mogelijk gedupeerden te bundelen. Circa 70 ‘slachtoffers’ hebben zich daar nu voor gemeld, meldt Tubantia.

Met een minimale inleg van 5000 euro konden mensen snel winst maken, zo beloofde de Hengeloër, die rechten studeert. Dat pakte verkeerde uit. De jongen meldde aan 300 mensen dat hij hun ingelegde geld was kwijtgeraakt. Het zou om miljoenen gaan.

Voor zijn eigen veiligheid werd de 23-jarige cryptohandelaar half januari naar een geheime plek gebracht. Thuis in Hengelo zou hij niet meer veilig zijn.

Een groep van circa 40 gedupeerden sloot zich recent aan bij een man die al in december een zaak startte om de jongen persoonlijk failliet te laten verklaren. De rechtbank wees dat af, maandag diende het hoger beroep, dat achter gesloten deuren plaatsvond.

Daarnaast zijn er al verschillende aangiftes bij de politie gedaan. Een strafrechtelijk onderzoek kan informatie boven water krijgen, waar zij nu niet bij kunnen.

Het bedrijf AllChiefs in Rotterdam, dat door de man werd benaderd om te helpen met het professionaliseren van zijn crypto-onderneming, is een eigen onderzoek gestart.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond