Deel dit artikel
-

James Caan (Dragon’s Den) en Hendrik Halbe beginnen start-upmakelaar

De Britse entrepreneur James Caan, vooral bekend van het BBC programma Dragon’s Den, begint samen met Nederlander Hendrik Halbe (Get in the Ring) een nieuw initiatief voor Europese en dus ook Nederlandse start-ups. Beiden richten zich vooral op samenwerking met grotere bedrijven.

Onder de noemer VenturesPlus gaan Caan en Halbe start-ups koppelen aan bedrijven. Dat doen accelerators Startupbootcamp en Rockstart ook, maar er zijn volgens Halbe belangrijke verschillen: “De start-ups krijgen ook bij ons drie maanden begeleiding maar ze hoeven niet te verkassen. Ook vragen we niet voorafgaand aan het programma om aandelen, maar pas wanneer een investeringsovereenkomst gesloten wordt. Het doel is een strategische samenwerking op de lange termijn.”

Volgens Caan staat Nederland derde in de Global Innovation Index en dus zal VenturesPlus zich ook op Nederlandse start-ups richten. ‘Wij zullen ondernemend talent van overal ter wereld aantrekken en hen aan Nederlandse marktleiders verbinden.’ belooft hij.

Start-ups melden zich niet rechtstreeks bij VenturesPlus zelf, maar bij een start-uppagina van de partnerbedrijven. Wel worden ze beoordeeld door scouts die bijvoorbeeld ook bij Get in the Ring zijn betrokken.

Halbe is oprichter van H&K Group en oud-directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) in het Rotterdam Science Tower achter het Marconiplein. Sinds 2012 is hij betrokken bij de startup competitie Get in the Ring dat in zeker 100 landen draait.

Hij leerde Caan in het kader van Get in the Ring kennen. “Toen ik mijn plannen aan hem uitlegde, zei hij meteen: ‘Laten we samenwerken, dan staan we sterker’. Caan heeft via LinkedIn een enorm netwerk opgebouwd en heeft voor zijn eigen bedrijven eigenhandig startups geselecteerd,” zegt hij tegen Emerce.

Halbe zegt dat hij in gesprek is met een grote Britse retailer die mogelijk als eerste instapt. “Al dit soort bedrijven ziet de noodzaak van innovatie.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Geert-Jan Sweers - HAN

Beste Hendrik,

Veel succes met dit mooie inititiatief!

Geert-Jan

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond