Deel dit artikel
-

Jarige Pokémon Go levert nog steeds heel veel geld op

Het inmiddels vijf jaar oude AR-spel Pokémon Go heeft ontwikkelaar Niantic in totaal meer dan vijf miljard dollar aan omzet opgeleverd volgens schattingen van analisten. In de eerste helft van dit jaar bereikte het spel zelfs een recordomzet.

Pokémon Go werd 6 juli 2016 gelanceerd, zij het nog niet in alle delen van de wereld.

Bij monumenten, op pleinen en in parken stonden jongeren al gauw massaal met hun telefoon te zwaaien om virtuele beestjes digitaal te vangen.

In minder dan tien dagen, en nog voordat de app officieel in de Nederlandse appstores beschikbaar was, speelden al 1,3 miljoen Nederlanders al Pokémon Go. Na de Nederlandse introductie op 16 juli noteerde de app ook direct een nummer 1 positie in de appstore.

De hype van 2016 is nooit meer teruggekeerd, maar er wordt meer verdiend dan ooit.  De omzet in 2020 zou zijn uitgekomen zijn op 1,3 miljard dollar, een stijging van 41 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Volgens SensorTower komt 36,6 procent van de totale omzet uit de Verenigde staten. Japan staat op de tweede plaats met 32 procent en Duitsland komt is derde met 5,4 procent.

Volgens SensorTower is Pokémon Go tot nu toe zo’n 632 miljoen keer gedownload.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond