Deel dit artikel
-

Jasper de Rooij stapt in 433, BALR. en Wannahaves

Ondernemer en investeerder Jasper de Rooij neemt een belang in het bedrijf van Demy de Zeeuw en Juul Manders. Hij wil 433, BALR. en Wannahaves helpen groeien, onder meer met abonnementen.

Hoeveel De Rooij betaalt tegen welke waardering houden de partijen voor zich. Anders dan bij veel andere van zijn deelnemingen krijgt hij een wat actievere rol bij de sportmerken.

433 heeft recent een nieuwe strategische koers ingezet waarbij het zelf meer controle over zijn content wil krijgen. De online voetbalcommunity is vooral op social media groot, want een maandbereik van honderden miljoenen voetbalfans, maar wil een stap verder gaan. In die volgende levensfase wil 433 niet enkel vermaak bieden, maar zijn publiek daadwerkelijk sportief activeren. Daartoe nam het de AI-start-up Jogo en diens platform over.

De Rooij: “Uiteindelijk zullen ze met een abonnementenmodel komen en daar ligt mijn expertise.” De ondernemer lanceerde in 2007 telecombedrijf Simpel en verkocht dat daarna twee keer.

“Wat werkt bij abonnementen is dat je ze zo goedkoop mogelijk aanbiedt, veel kwaliteit levert en nog mooiere content in het vooruitzicht zet. Voor die content kun je dan weer meer vragen. Ik houd altijd het belang van de consument voor het oog: underpromise en overdeliver.”

Praktisch gezien zal de ondernemer op gezette momenten feedback geven aan het team van De Zeeuw en Manders op het vlak van contentabonnementen.

“Het einddoel? Mensen naar buiten krijgen om te gaan voetballen en content delen.”

Het contact tussen De Rooij en 433 werd gelegd op initiatief van De Zeeuw.

Foto: Thomas8047 (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert de Rooi

Een telefonie abonnement is echt wel heel wat anders dan een online content abonnement, maar goed. Uiteindelijk koopt hij toch ook gebakken lucht. 433 bestaat uit een hele rits aan overgenomen social media accounts, die mensen volgden om een hele andere reden dan voetbal…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond