Deel dit artikel
-

Jay-Z verkoopt muziekdienst Tidal aan Twitter topman Jack Dorsey

De Amerikaanse rapper Jay-Z heeft het grootste deel van zijn streamingdienst Tidal verkocht aan Square, de betaalverwerker van Twitter CEO Jack Dorsey.

Jay-Z kocht het platform in 2015 voor 56 miljoen dollar, nu krijgt hij er 297 miljoen dollar in cash en aandelen in Square voor terug.

De overname lijkt in eerste instantie niet erg logisch. Square richtte zich tot nu toe grotendeels op de retail. Ook heeft het bedrijf een betaalapp voor consumenten (Cash App) en een betaaldienst voor kleine ondernemers, Square Seller.

De verkoop van merchandise of concertkaartjes moet een nieuwe tak worden.

Tidal is van oorsprong Noors en is voortgekomen uit de muziekspeler WiMP. Vanaf 2014 was de dienst breder beschikbaar, sinds 2015 ook in Nederland. Het onderscheid met Spotify of Apple Music is dat de muziek in zeer hoge kwaliteit wordt aangeboden.

VPRO’s 3voor12 noemde Tidal vele jaren geleden een droomplatform voor ambitieuze multimedia-releases. ‘Denk bijvoorbeeld aan Beyonce’s album van een jaar geleden, waarbij ieder nummer een eigen video kreeg. Dat verscheen exclusief bij iTunes, maar de eerst volgende doet dat mogelijk bij Tidal.’

Jay-Z trekt zijn handen niet van het platform af. Hij krijgt een plek in de Raad van Bestuur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond