Deel dit artikel
-

JD.com: verlies slaat om in winst

JD.com boekt over het derde kwartaal een winst van achthonderd miljoen dollar, het dubbele aan wat het vorig jaar als verlies nam.

Het Chinese techbedrijf dat actief is in retail en online diensten presenteerde zojuist de cijfers over het derde kwartaal. De omzet steeg met elf procent tot 34 miljard dollar. Met name elektronica en huishoudelijke artikelen deden het goed. Opvallend is, dat de logistieke kosten ondanks duurdere brandstof het resultaat niet wezenlijk drukt.

Het aantal actieve gebruikers steeg in het derde kwartaal met 6,5 procent op jaarbasis naar een totaal van 588,3 miljoen.

In september kreeg JD Airlines het groene licht van de Chinese overheid om met eigen vrachtvliegtuigen pakketten te gaan vliegen. Het bedrijf had al een sterke logistieke tak.

In Nederland lijkt het intussen niet zo erg te lukken met JD.com. Mark den Butter vertrok onlangs na een jaar als COO bij JD.com in Nederland. Hij was verantwoordelijk voor de opstart van gemaksformule Ochama, die niet erg is aangeslagen.

De gemakswinkelketen opende zijn eerste vestiging in Leiden. Later volgden Rotterdam, Diemen en Utrecht en kwamen er afhaalpunten bij Blokker.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond