Deel dit artikel
-

JD.com krijgt eigen luchtvrachtvloot

De Chinese e-commercegigant JD.com, eigendom van miljardair Richard Liu Qiangdong, lijkt de eerste e-commercespeler van het land te worden met een eigen luchtvrachtvloot.

Het Oost-Chinese bureau van de Civil Aviation Administration of China (CAAC), de autoriteit die verantwoordelijk is voor civiele vluchten, heeft de voorlopige goedkeuring gegeven voor de oprichting van het luchtvaartbedrijf Jiangsu Jingdong.

De luchtvrachteenheid wordt een joint venture tussen de e-commercegigant en Nantong Airport Group. JD.com draagt 75 procent van het startkapitaal bij.

Nantong ligt in de oostelijke provincie Jiangsu in China, tevens de thuisprovincie van JD.com oprichter Liu, die is geboren en getogen in Suqian, een stad in het noordelijke deel van de provincie.

De inzet van vliegtuigen in een land van 9,6 miljoen vierkante kilometer is onvermijdelijk. Daarmee volgt JD.com zijn Amerikaanse evenbeeld Amazon, die voor de Amerikaanse markt al langer eigen vrachtvliegtuigen heeft. De VS is met 9,8 miljoen vierkante kilometer bijna even groot als China.

De logistieke tak van JD Logistics moet nog een gedetailleerd investeringsplan voor de vloot aankondigen.

Deze week nam Amazon zijn nieuwe vrachthub op Cincinnati/Northern Kentucky International Airport in gebruik. Het wordt de primaire Amerikaanse hub van Amazon Air voor zijn luchtvrachtnetwerk. De nieuwe hub zal zeker 2000 nieuwe banen creëren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond