Deel dit artikel
-

JD.com opent gerobotiseerd dc in Venray

De geruchten gingen al langer, maar zijn nu bevestigd. Vastgoedbelegger DHG heeft een contract gesloten met het Chinese e-commerce bedrijf JD.com voor de huur van 17.933 vierkante meter op Smartlog Venray. Smartlog Venray is een ontwikkeling van DHG in het zuiden van het land van ruim 53.000 vierkante meter.

DHG heeft met JD.com een huurovereenkomst gesloten voor in totaal 17.933 vierkante meter. Dit betreft DC 3 van 11.990 m² warehouse, 5.593 m² mezzanine en 350 m² kantoorruimte. In het warehouse in Venray zullen AGV’s (robots) ingezet worden voor de afhandeling van goederen en ondersteuning van het personeel.

Het is een duidelijke aanwijzing dat JD.com de Europese markt wil betreden. Vermoedelijk zal het dc niet alleen voor de Nederlandse markt worden gebruikt.

JingDong, zoals JD.com voluit heet, was al neergestreken in Venlo. De logistieke tak huurt er een kantoor in een oud marechausseegebouw aan de Kazernestraat.

JD.com zocht vorig jaar ook een winkelmanager in Amsterdam die minstens vijf jaar ervaring heeft met supermarkten. Uit de tekst van de vacature viel op te maken dat de Chinese gigant plannen heeft voor offline retail in Nederland.

Wellicht komt JD.com in mei met meer nieuws hierover als de kwartaalcijfers worden gepresenteerd.

Rivaal Alibaba heeft Maastricht en Weert overwogen als locatie van zijn Europees distributiecentrum. Uiteindelijk besloot men om Europese logistiek knooppunt in Luik te vestigen. Op Luik vliegt Alibaba met vrachtvliegtuigen.

De logistieke hub die de Chinese internetgigant Alibaba op de luchthaven van Luik in Bierset (Grâce-Hollogne) gaat openen heeft 100 miljoen euro gekost, waar er eerder sprake was van 75 miljoen. De hub wordt 30.000 vierkante meter groot.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond