Deel dit artikel
-

JD.com opent one-stop shop Ochama in Rotterdam en Leiden

Voor de Chinese e-commercegigant JD.com is het een primeur en deze doet zich voor in Nederland. In Rotterdam en Leiden is onder de naam Ochama een one-stop shop geopend, een soort Kijkshop maar dan met food en non-food waar je online bestellingen afhalen.

Gisteren presenteerde COO Mark den Butter het voor Nederland nieuwe retailconcept: een gerobotiseerd pick-up magazijn voor online bestellingen. Die worden gedaan op de Ochama-site of -app. “Voor elke honderd euro die je bestelt, krijg je tien procent winkeltegoed.”

De eerste twee locaties zijn geopend in Leiden en Rotterdam. De primaire insteek is om omwonenden in een straal van drie tot vijf kilometer aan de shop te binden. In de havenstad is dat alles tussen De Esch in het oosten, Schiedam in het westen en Zestienhoven in het noorden. Wie verder woont en toch het gemak van Ochama wil gebruiken, betaalt vier euro bezorgkosten.

In de komende weken gaan ook de filialen in Utrecht en Diemen open.

Den Butter legt uit dat JD deze vier locaties gebruikt om komend jaar de markt te onderzoeken. Elk afhaalpunt heeft een andere populatie in de omgeving. Klant- en transactiedata worden onderzocht alvorens het bedrijf al dan niet tot verdere uitbreiding besluit.

Orders die vandaag voor 23:00 worden geplaatst zijn af te halen vanaf 08:00 de volgende dag. Bestellingen die dagelijks voor 11:00 worden geplaatst liggen klaar vanaf 15:00 uur. Orders worden vervuld in het distributiecentrum te Berkel en Rodenrijs, net boven Rotterdam. Dat kan dagelijks vijftienduizend pakketten per dag afhandelen.

Het doel is het assortiment uiteindelijk zo te laten groeien dat het aanbod 50/50 bestaat uit food- en non-foodartikelen. Dat zijn naast boodschappen zaken als elektronica en kleding

“We zijn de enige plek waar je verse kaas tegelijk bestelt met een stofzuiger. We richten ons primair op jonge gezinnen en millennials.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond