Deel dit artikel
-

JD.com voorlopig niet naar Europa

JD.com heeft voorlopig geen plannen om de Europese markt te betreden. Dat vertelde Winston Cheng, hoofd internationale zaken van de Chinese retailreus, vandaag op Capitalfest in Amsterdam.

“Als we markten betreden moeten er volop kansen zijn, vergelijkbaar met China tien jaar geleden. We gaan niet in regio zitten waar al grote spelers gevestigd zijn.”

Als JD.com als uitbreidt zal het eerder richting Latijns Amerika zijn. “Maar vooralsnog hebben we onze handen vol aan de Chinese markt,” aldus Cheng in perfect Amerikaans-Engels.

De focus ligt dan ook op het aantrekken van grote westerse retailers die aan Chinese consumenten kunnen leveren. Met name in mode wordt flink geïnvesteerd nu onder de 258,3 miljoen actieve gebruikers zich steeds meer vrouwen bevinden.

De potentiële markt is enorm: vorig jaar was e-commerce in China goed voor 750 miljard dollar omzet. Het biljoen wordt de komende jaren al gehaald. Door de sterke stedelijke ontwikkeling neemt het aantal online consumenten enorm toe.

JD.com bestaat al sinds de oertijd van het internet, hoewel niet eerder dan in 2004 een retailplatform voor consumenten werd opgezet. De naam JD.com dateert zelfs van 2013. Inmiddels zet het bedrijf jaarlijks 39 miljard dollar om. Het handelsvolume is vele malen groter.

De internationale activiteiten beperken zich tot Azië. Naast Indonesië is vooral Thailand in beeld. Dit land moet de Aziatische hub voor JD.com gaan worden.

Alibaba’s Jack Ma, de grootste concurrent van JD.com, was vandaag overigens virtueel in Amsterdam aanwezig. Hij sprak zijn toehoorders toe in vloeiend Chinees.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond